Kjetil Gundersen trosset forholdene i første VM-runde

Hans pressekontakt forteller at løpet, som var det første i en serie av sju, ga Kjetil Gundersen nyttig erfaring. Han er tidenes første norske fører som har undertegnet fabrikkskontrakt i enduro-VM.

Sist helg gikk startskuddet for sesongen, og verdenseliten var samlet i Talca i Chile. Første runde strakte seg over 3 dager, med prolog fredag og fartsprøver lørdag og søndag.

Et mål for øyet
Kjetil hadde som mål å fullføre en krevende runde, samt ta med seg verdifull erfaring til de neste løpene. Og han leverte varene. Kjetil endte på en flott 12. plass, og med søndagens 8. plass som beste tid var dette langt over forventningene på den for ham nye arenaen. «Deilig å kjenne at det funker, og at formen er bra,» uttalte Kjetil selv etter løpet.

Ekstremt høy fart
Etter at Kjetil hadde kjørt alle prøvene på til sammen 16 km, innså han raskt at det ville gå fort. Den høye farten på svært varierende underlag og føreforhold ga ham veldig nyttig erfaring. «Den ene prøven besto av bare fjell, med lange nedoverbakker og trange partier – selv om jeg ville safe, var det umulig ikke å tømme sykkelen. Her er det mange førere som kjører fort!». Dotter i ørene etter den store høydeforskjellen var et nytt fenomen for rutinerte Kjetil.

Regn satte en stopper for ekstremprøven
Lørdag var det fint vær og 30 grader i Talca. Kjetil, som har kjørt lite på tørr sand og jordbaner den siste tiden, var spent på underlaget. «Det fungerte greit selv om oppkjøringen ikke har vært optimal». Søndag kom det store nedbørsmengder, og arrangøren avlyste ekstremprøven av sikkerhetsgrunner. Det var flere som ikke kom til mål og måtte bryte grunnet de krevende forholdene.

Neste løp for Kjetil blir første NM-runde som kjøres i Enebakk i mai, og etter NM skal det kjøres VM i Portugal og Spania.
 
Foto: Conrad Rye-Holmboe

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser