Kjetil Gundersen suveren i snøværet

Sist søndag var det klart for første runde i Norgescupen i enduro. Det var ikke de beste spådommer for været, noe som skulle vise seg å gjøre løpet ekstra krevende for de startende. Nytt av året er at man er tilbake med 3-timersløp for eliteklassen, og dette krevde sitt av både fører og utstyr på Lunner.

I siget
Etter ti år borte fra sporten kom Gundersen tilbake for et par år siden, og han har hatt en overlegen høst- og vintersesong med seier i alle løp.  Nå er det full VM-sesong med første runde i Chile i april som er hovedmålet for 2015.

– Jeg har denne sesongen som mål å komme blant topp 5 i VM sammenlagt, og kjøre noen utvalgte løp i Norge og Sverige. I VM er nivået høyt, og da er det løpstrening som gjelder, sier Gundersen.

Ledet hele veien
Gundersen åpnet sterkt i snøværet på Lunner med beste rundetid på 9.18, og holdt lenge stabile runder på rundt 10.00. Etter en times kjøring ledet Kjetil med 4 minutter på Pål Anders Ullevålseter, men da måtte han inn og bytte kjedefører.

-Jeg stoppet tre ganger på en runde for å få på kjedet igjen. Jeg sleit med neglesprett og kalde hender hele veien. Det var veldig mye vann i sporet, så det ble mange turer innom depotet for å få igjen følelsen i hendene, forteller han selv.

Skadet samboer
Samboeren til Kjetil Gundersen, Katrine Rye-Holmboe – regjerende norsk og svensk mester i enduro – stilte ikke til start i helgen grunnet skade. Katrine, som etter fjorårssesongen gjennomgikk en planlagt operasjon i foten, venter å være tilbake på sykkelen ved neste startfelt. – Det skal bli godt å komme seg på sykkelen igjen, bedyrer den regjerende mesteren selv.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser