Kjetil Gundersen overlegen i siste runde av NC i enduro

– Dette var utrolig kult, og en veldig fin oppladning til SM neste helg og Gotland Grand National senere i høst. Det er det største motorsykkelløpet i Europa og viktig i forhold til neste års VM satsing, så jeg er supermotivert og skal kjøre helt på grensa fra start til mål. På riktig side av den, selvfølgelig, uttaler Kjetil selv.

Etter å ha blitt tidenes yngste norgesmester i motocross i 2001 måtte han dessverre ta en lengre pause på grunn av en skulderskade. Etter ti år med trening, operasjoner og rehabilitering begynte han å kjøre igjen, men i første gang i mosjonsøyemed.

– Jeg hadde blitt så mye bedre i kroppen at jeg bestemte meg for å skaffe meg en sykkel for å prøve å småkjøre litt igjen. Etter hvert løsnet det skikkelig, de siste to årene har jeg trent 25-30 timer i uka, og kroppen responderer godt, fortsetter Kjetil.

Internasjonal satsing
Den siste tiden har Gundersen markert seg sterkt internasjonalt, med flere etappeseiere i VM og en åttendeplass som høyeste enkeltplassering – kun slått av fabrikksførere. VM arrangeres som en serie over åtte stopp, og Kjetil, som bare har deltatt på to av dem, ligger på en 16. plass i sammendraget.

– I norgescupen kjøres løpet som en stor etappe på tre timer. I intensitet kan det sammenliknes med sykkelritt innenfor samme tidsramme. Jeg har deltatt på to VM-runder i år, og det har gått over all forventing. I VM kjører man fartsprøver, der man ligger helt på grensa av hva man har kontroll på i noen minutter – det er rød sone og langt over terskel hele veien, på alle måter.

Vil vinne verdens største enduroløp
Etter SM neste helg er planen å kjøre verdens største enduroløp, Gotland Grand National, der fire tusen førere fra store deler av verden stiller til start. Løpet har siden 1984 tiltrukket seg store tilskuermengder, blant annet mange nordmenn.

– Det er massevis av nordmenn rundt løypa. Jeg vant juniorklassen før jeg skadet meg. Nå er målet mitt å vinne hele løpet. Det hadde vært stort!

Les mer om Gotland Grand National her:
http://www.nordicsportevent.se/en/evenemang/gotland-grand-national

Kjetil er født i 1985. Han er samboer med lærer og motocrossfører Katrine Rye Holmboe, som vant dameklassen i Gotland Grand National i 2013. Som 15-åring ble han tidenes yngste norgesmester i motocross. I dag er han profesjonell fører i enduro – i SM og VM kjører han for det svenske VM-teamet Bloms MX Racing, som får støtte fra Honda. Her i Norge kjører Kjetil for Honda og Star Motor.

Neste år er planen å kjøre full VM-serie.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser