Kjetil Gundersen klar for første VM-runde til helgen

Sist søndag var det klart for avreise til Santiago, Chile for Gundersen Enduro Team. Det meste har klaffet for Gundersen det siste året, og med en signert avtale i hånd venter det større eventyr i utlandet. «Dette er som en drøm som går i oppfyllelse, jeg gleder meg skikkelig,» konstaterer Gundersen.

Har testet farten tidligere
Gundersen stilte til start i enduro-VM i Sverige i 2012. Da dro han til med seier på den første fartsprøven. Dette overrasket nok konkurrentene, som visste lite om den ydmyke Nordmannen. Påfølgende etapper resulterte i flere gode plasseringer, men det endte med stang ut og sykkelhavari den gangen.  Nå, med et stort apparat rundt seg i VM-teamet, og gode sponsorer, er forventningene store for inneværende sesong.

VM-rundene i enduro
Enduro-VM går over sju runder fordelt utover sesongen, med start i Chile førstkommende fredag, lørdag og søndag.  I hver runde kjøres det flere fartsprøver innen enduro, ekstrem-enduro og motocross. Prøvene går gjerne over et større område, der førerne benytter seg av det offisielle veinettet på transportene. Siste runde går i Frankrike i oktober.

Gundersen Enduro Team
I 2015 kjører samboerparet Kjetil Gundersen og Katrine Rye-Holmboe begge for det nye teamet Gundersen Enduro Team. Teamet satser for fullt nasjonalt og internasjonalt, der teamet er tilknyttet Hondas offisielle VM-team i alle VM-runder. Katrine, som etter fjorårssesongen gjennomgikk en planlagt operasjon i foten, stiller igjen til start når første NM-runde går av stabelen i Enebakk i mai. Katrine avsluttet fjorårs sesongen som både norsk og svensk mester i dameklassen i enduro. 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser