Kjærkommen seier i Australia

Maverick Viñales har sørget for at Yamahas seierstørke endelig fikk en slutt med sin spektakulære seier på Phillip Island. Etter suveren kjøring i siste halvdel av racet, ble det hans første seier siden Le Mans i 2017, 1,5 sekunder foran Andrea Iannone, og med Andrea Dovizioso på den siste pallplassen.

Det var Danilo Petrucci som ledet inn i første sving, men det varte ikke lenge. I sving 4 var Jack Miller oppe i ledelsen på hjemmebane. Marc Marquez, som hadde pole position, la seg bak Miller med Iannone på tredje. I første sving i andre runde var Marquez oppe i teten, Dovi nummer to, Iannone tredjemann, mens Miller var tilbake på fjerdeplassen. Førerne skiftet stadig posisjon i rotteracet rundt den raske banen.

I første sving i sjette runde krasjet Johann Zarcos forhjul inn i bakhjulet til Marquez, med den følge at begge forsvant ut av racet i høy hastighet. Episoden var skremmende for tilskuerne, men førerne kom heldigvis uskadd fra det hele.  

Nå ledet Dovi foran Miller og Iannone, men så kom Viñales på banen. Han hadde ikke kommet spesielt godt ut fra andre startposisjon og lå en stund så langt tilbake som på tiendeplassen, men i åttende runde kom han seg forbi i fjerde sving, og denne manøveren la grunnlaget for seieren. I løpet av en runde hadde han opparbeidet seg 0,8 sekunders ledelse.

Det var Rossi som først ledet an i jakten, så tok Iannone kommandoen før han gikk bredt og havnet bakerst i jaktlaget. Alvaro Bautista benyttet sjansen, og sammen med Dovi forsøkte de å ta innpå Viñales. Men det lot seg ikke gjøre – i runde 21 var ledelsen hele fire sekunder.

Kampen om andreplassen pågikk for fullt mellom Rossi, de to Ducatiene og Iannone, mens Alex Rins også hengte seg på mot slutten av racet. I runde 23 kom Iannone seg opp på andreplassen. Da det gjensto to runder, var avstanden 1,8 sekunder opp til Viñales. Skulle seieren glippe helt på tampen?

Det gjorde den ikke. Maverick Viñales kom seg i mål 1,543 sekunder foran Iannone, med Dovizioso rett bak. En førerfeil en drøy runde før mål i utgangen av sving 10 endte Bautistas håp om en pallplass. Feilen ga ham i stedet den forsmedelige fjerdeplassen – imidlertid hans beste resultat denne sesongen. Og avstanden fra Ducati og opp til Repsol Honda i fabrikkmesterskapet er nå redusert til 38 poeng, mens Yamaha ligger kun 16 poeng bak Honda.

Viñales sin fantastiske prestasjon betyr at Yamaha har vunnet sitt første MotoGP-race på 490 dager, og han er nå faktisk oppe og snuser på andreplassen i mesterskapet. Dovizioso har 210 poeng, Rossi 195, og dagens vinner innehar 180. Så på papiret er alt fortsatt åpent.

Da gjenstår det bare å vente på sesongens nest siste race, i Malaysia om en uke. I mellomtiden finner du som vanlig alt du trenger å se og vite om Australia-helgen på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser