Kevin Schwantz kjører Suzuka 8-timers

Sammen med Yukio Kagayama og "Nitro" Noriyuki Haga, danner Schwantz dreamteamet "Team Yokohama Kagayama".
De tre voksne herrene skal vel være kjent for de fleste. Men kanskje noen trenger en påminnelse;

Yukio Kagayama: 
Veteranen, som fyller 39 kommende lørdag, har tiår bak seg i nasjonal (Japan) og internasjonal racing. Skadeforfulgt som få, kan han likevel se tilbake på en imponerende karriere. I tillegg til den hjemlige serien kan han skilte med alt fra testfører i MotoGP, innhopp som wildcard i samme mesterskap, det britiske Superbike mesterskapet, WSBK og Endurance-satsing. Nå driver han sitt eget team, og er nok spesielt fornøyd med sine nye teamkamerat. Kagayama valgte selv å kjøre med 34 på nummerplata i 2008-sesongen. Så det er vel greit å påstå at han nå får kjøre sammen sitt idol.

Noriyuki "Nitro" Haga:
Unggutten i teamet (Kun 38 år), har også vært gjennom de fleste klasser på topp-plan. Kjent for sin spektakulære kjørestil, med forbikjøringer helt på grensa og litt over, har han markert seg i alt fra MotoGP, det britiske Superbike mesterskapet og WSBK. I tillegg vant han 1996-utgaven av Suzuka 8-timers sammen med Colin Edwards. Beskrevet som en "Bad boy" også utenfor racingen.

Kevin Schwantz:
#34. Må man egentlig forklare nærmere? Ok. Legenden har i det siste vært i media p.g.a. ordkrig mot Dani Pedrosa og hans mentor Alberto Puig. Og selvfølgelig i den offentlige skittentøysvasken rundt COTA, hvor han er innblandet i saksøkinger og det meste. Men det er ikke det de fleste tenker på når de hører navnet.
I tillegg til å ha kommet med et av de beste sitatene gjennom tidene; "Wait 'til you see God-then brake!", og denne psyke forbikjøringen på Hockenheim i 1991:
http://www.youtube.com/watch?v=tJC6q5_LtSI
er han betegnet som en levende legende på grunn av sin "Do or die"-innstilling. For ikke å snakke om tittelen han tok i 1993.
Og nå drar han altså på seg racingdressen igjen. I en alder av straks 49:
-Selv om jeg avsluttet karrieren for en stund siden (1995!) , kjører jeg jo jevnlig ved skolen min i USA, så det skulle ikke være noe problem. Jeg kan nesten ikke vente. Jeg har bestandig sagt at Suzuka 8-timers er noe jeg ikke har fått med meg, og jeg kunne tenke meg å plusse på en seier der i min karriere."

Sykkelen de tre skal dele er selvfølgelig en Suzuki. En GSX-R 1000. Løpshelgen er 25-28 juli.
Her er det bare å si som "kidsa": RESPECT!

 

  
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser