Kevin Burud leverte i EM

Denne helgen ble finalen i årets europamesterskap kjørt i Harfsen i Nederland. Før denne siste og avgjørende runden lå han som nummer 14, men målet var topp ti.

Og dette klarte nordmannen på mesterlig vis. Til tross for store problemer med sykkelen ble det en niendeplass på fredag, mens det ble avansement til åttendeplass på lørdag. Løypa var på hele 54 mil, og det var mye dyp sand som gjorde jobben ekstra tung.

Vi snakker om en betydelig fremgang fra 2015, for da endte Burud på 23. plass.

– Jeg er kjempefornøyd med Kevin Buruds prestasjon denne helgen, for på tross av store mekaniske problemer med sykkelen klarte han å holde fokuset og trykket oppe. Det er ikke lett å holde humøret oppe i en slik situasjon, det er lett å bli frustrert når sykkelen til stadighet stopper opp. Han har blitt voksen, forteller en fornøyd landslagstrener Pål Anders Ullevålseter.

Kevin Burud har vist stor fremgang i forhold til i fjor; da endte han på en 23. plass. Nå ser både Kevin og resten av landslaget frem til mai 2017, for da venter fire nye EM-runder. Neste år legges lista enda høyere – målet er topp ti.

Bildene er levert av teamet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser