Kawasakis Z-serie fyller 50 år!

Kanskje den lekreste av alle 50-års jubileumsmodellene: Kawasaki Z900RS jubileumsmodell

Kawasakis Z-serie fyller 50 år i år og jubileumsmodellene presenteres i en pressemelding fra importøren Norsk Motor Import AS. Se under. OBS: Modllene produseres i begrenset antall og det kommer kun få av hver til Norge. Vil du ha en er det bare en ting som gjelder: Løp og kjøp!!

PRESSEMELDING:

Femti år etter at den aller første Z-modellen ble lansert, har Kawasaki annonsert ikke mindre enn fire Z50-jubileumsmodeller. Med den ikoniske 1972 Super Four-modellen Z1 som oldeforeldre, dekker de fire maskinene et bredt spekter som underbygger den brede appellen til denne populære Kawasaki-familien.

Z 900 jubileumsmodell

Den dynamiske Sugomi-stylingen til Z900 har fått mange fans siden introduksjonen med et aggressivt utseende matchet med en dynamisk og responsiv kjøreopplevelse som bare en Z kunne ha. 50-årsjubileumsutgavene av Supernaked Z900 er lakkert i Firecracker Red fra Z1100GP, den dominerende luftkjølte Z-modellen vi husker fra 1980-tallet. Denne rødtonen – også funnet på den legendariske GPZ900R – var Kawasakis signaturfarge på den tiden. Som en annen førsteklasses touch er gaffelens ytre rør i gull og rammen i blank sort. Med denne unike fargekombinasjonen vil Z900 Z50-modellen være tilgjengelig som både full effekt og 70kw A2-spesifikasjonsmodell for den nye sesongen med TFT-fargeskjerm og smarttelefontilkobling, flere kjøremodus, KTRC-Traction Control og LED-belysning.

Z 650 jubileumsmodell

Den A2-vennlige Z650 med sin smale ramme og den responsive parallelle tosylindrede motoren er en favoritt blant motorsyklister på alle nivåer. Utstyrt med en LED-frontlykt, TFT-fargeskjerm med smarttelefontilkobling gir Z650 energi til sansene og inspirerer hver tur. Den livlige røde lakken ble spesielt blandet for disse jubileumsmodellene, noe som gjorde deres aggressive Supernaked Z-styling enda mer slående. De mørkeblå og sølvfargede detaljene fremhever datidens røde og lignende modeller, «Z»-emblemet og Kawasaki-logoen er utført i gull, noe som skiller disse modellene ytterligere fra standardmodellene. Legg til røde hjul, med sølvfargede pinstripes, spesial setetrekk og minnesmerket «Z 50th»-logo på forskjermen, og pakken er komplett.

Z 650 RS jubileumsmodell

Kawasaki utvidet grensene til Retro Sport-segmentet ytterligere, og vendte tilbake til røttene til Z-merket, og valgte det ikoniske «Fireball»-designet til den originale Z1 for 50-årsjubileumsutgavene av retrosportmodellen Z900RS og Z650RS. En spesiell lakkeringsprosess ble utviklet spesielt for disse modellene. Candy-fargene påføres lagvis for å få frem en dyp, blank tekstur som forsterker den iboende skjønnheten til disse maskinene. Som komplement til de rike fargene, er rammene til begge maskinene lakkert blank. Modellene har fått et spesielt setetrekk med en tekstur som er forskjellig fra standardmodellen, samt sømmer i forskjellige farger. Begge modellene har gullfargede hjul og «Double Overhead Camshaft»-emblemer som minner om fortiden og viser stolt «Z 50th»-logoen på toppen av tanken. I tillegg har venstre og høyre motordeksel på Z900RS et «DOHC»-emblem.

Det er faktisk sjelden at en merkevare varer i flere tiår. Kawasaki Z-familien har gått fra suksess til suksess gjennom årene. I 2022 blir dette en del av feiringen mellom Kawasaki og dens legion av lojale fans, både etablerte og nye for merket.

Her er til de neste 50 årene med Z!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser