Katrine Rye-Holmboe er blitt svensk mester

I helgen kjørte Rye-Holmboe den siste runden av det svenske mesterskapet i enduro, og med andreplass som dårligste plassering hittil trengte hun ”bare” en sjetteplass i finalerunden for å gå helt til topps. Men det skulle vise seg å bli litt tøffere enn det man trodde på forhånd.

– En fantastisk følelse. Jeg har vært syk hele uka, og holdt på å bare bli liggende i senga hjemme. Jeg lå og sov i bilen hele veien og trodde en stund at jeg ikke skulle klare å delta, men da jeg sto opp lørdag morgen, bestemte jeg meg for i hvert fall å starte. Hele torsdagen satt jeg på legevakta, og jeg ble satt på penicillinkur. Jeg var sliten fra start til mål, men jeg kunne nesten ikke la dette glippe uten å ha prøvd.  Da jeg kom i mål, var jeg bare glad, uttaler den ferske mesteren.

Det svenske mesterskapet i enduro arrangeres over fire runder. Rye-Holmboe vant det første løpet, endte på andreplass i runde to, vant det tredje løpet, og dermed måtte hun bli nummer seks eller bedre for å vinne sammenlagt. Det klarte hun med god margin – med lørdagens tredjeplass ble hun tidenes første norske vinner av enduro-SM for kvinner. Nå gjenstår superklassikeren Gotland Grand National i Visby 24. – 25. oktober – Europas aller største enduroløp med ca 4000 deltakere.

Rye-Holmboe vant kvinneklassen på Gotland i 2013, og håper å kunne gjenta bedriften også i år.

-Jeg er superfornøyd med helgen. Jeg ledet med tre poeng, holdt på å miste hele løpet, men prøvde å delta. Jeg lå på tredjeplass fra start, falt ned til fjerde en stund, men kjørte meg tilbake opp til tredje og klarte å holde plasseringen helt til mål. Da jeg kom i mål på den nest siste etappen, begynte jeg å føle meg trygg på at dette kunne holde hele veien. Løpet var veldig tungt, det var veldig bløtt og glatt, og jeg var dårlig gjennom hele dagen. Jeg kunne ikke akkurat ”safe” på dette føret, så jeg prøvde å kjøre trygt, men fort, fortsetter hun.

Nå håper den ferske svenske mesteren å kunne trene igjen så snart som mulig for å forberede seg til Gotland Grand National.


– Målet mitt nå er å vinne Gotland, det ville i så fall vært en perfekt sesong, avslutter Katrine.

Foto: Conrad Rye-Holmboe

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser