Karlskoga Motorstadion får ny eier

Richard Göransson overtar nå baneanlegget Gelleråsen i Karlskoga.

– Jeg er veldig stolt over å ta over Sveriges eldste bane, som har en enestående motorsporthistorie. Jeg brenner for å ta arenaen til neste nivå, og ambisjonen er å gjøre den til Sveriges beste arena, ikke bare for race, men også for evenementer, lanseringer, opplevelser, kjøreskoler, konferanser, og mye mer, sier Richard Göransson.

Gelleråsen, også kjent som Karlskoga Motorstadion, ble bygd i 1949, og har arrangert uoffisielle Formel 1-race med legendariske førere som Stirling Moss og Jim Clark.

– Det var her jeg så mine første race som barn, og dette sådde et frø hos meg til å konkurrere. Jeg vet ikke hvor mange STCC-race jeg har kjørt her, men jeg kan hver millimeter av banen, og det skal bli veldig moro å utvikle banen, anlegget og virksomheten videre, uttaler Göransson, som har vunnet åtte STCC-race på Gelleråsen.

Göransson planlegger å gjøre et antall utbedringer, og begynner allerede denne uken.

– Vi starter umiddelbart med å foredle og bygge nye fasiliteter på området, blant annet et nytt kontor og ny restaurant.

Richard Göransson tar over som eier etter Mike Luff og Lennart Bohlin, som har drevet banen i over 25 år.

– Vi er veldig glade for å se Richard ta over stafettpinnen, han er en sann ildsjel for motorsporten, og vi kan ikke se noen som er bedre egnet til denne  jobben. Vi ønsker ham all mulig lykke i fremtiden, som definitivt ser spennende ut, uttaler Mike Luff og Lennart Bohlin i en felles melding.

I 2018 skal Gelleråsen være vertskap for et stort antall race, som NM i Roadracing 28.-29. juli, og STCC, som kjøres 18.-19. august.

Richard gjennomfører kjøpet sammen med et knippe solide investorer. Karlskoga Kommune har vært til god hjelp ved etableringen, og gjennom et nytt langsiktig leasingforhold med Gelleråsbanan AB og norske Bård Bergsjö, er fremtiden sikret. I kjøpet av virksomheten inngår også den tilhørende gokartbanen, restaurant og event- og kursvirksomhet. Snart lanseres en ny hjemmeside, og frem til det finner du mer informasjon her: www.karlskogamotorstadion.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser