Kai Børre til IDM

Bike.no kan i dag avsløre at Kai Børre Andersen har takket ja til et tilbud om å kjøre det tyske mesterskapet i Superbike i 2007.

Andersen har signert en kontrakt med teamet Alpha Technik og bytter dermed ut sin Suzuki GSX-R 600 mot en Honda CBR 1000. Klassen er den største i Tyskland, og en klasse over Supersport-klassen som Andersen vant i 2005.

– For meg et er dette et veldig godt alternativ. Det er et jævlig godt team, med en jævlig bra motorsykkel. Det er det viktigste. Teamet ble tyske mestere i 2004 og bruker store ressurser på å vinne tilbake den tittelen.

Nettopp den harde satsingen ble avgjørende for nordmannen.

– Hvis du ser på for eksempel Supersport VM som jeg kjørt i år, så er det Honda som hevder seg. Nå er jeg sikker på at jeg også får kjøre med det beste utstyret, og jeg gidder ikke kjøre med noe som ikke funker.

Retur til VM?
Selv om livet i VM-sirkuset fristet så er ikke Andersen med på at dette er et steg ned karrieremessig.

– Jeg ville jo gjerne kjøre VM, men jeg gidder ikke kjøre noe drit. Jeg jobber heller for å kjøre noe bra og hvis jeg gjør det bra i tyske mesterskapet, så ligger jo veien åpen. Det kan jo hende man kan komme noe videre med det.

Og det kan bety at Andersen igjen blir å finne i VM. Da nærmere bestemt i Superbike VM. Han har nemlig en option i kontrakten som sier at hvis det går bra i år, så vil teamet kjøre Superbike VM i 2008.

Økonomi
Men hvorfor ble det ikke noe mer med Suzuki og Team Hogee?
– De krevde alt for mye penger for et sete, og det var ikke jeg villig til å betale. Sånn er det. Men nå er jeg bare veldig glad for at det ordnet seg med Alpha Technik.

Betyr det at det er økonomisk god avtale også?
– Det er en veldig bra avtale, men som jeg sa så er det viktigste at jeg kan kjøre for et godt team og på en god sykkel.

Andersen tar over plassen etter Michael Schulten som ble tyske mester i 2004. Hans første møte med sykkelen blir på en test i Caratgena i februar. IDM kjører 16 løp fordelt over åtte helger. Ett løp går på Assen, mens de testerende går i Tyskland.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser