Jonathan Rea er allerede Superbike-mester

Den 28-årige Kawasaki-føreren manøvrerte sin ZX10-R inn til to fjerdeplasser under helgens WSBK-runde, og han avgjorde dermed mesterskapet selv om det gjenstår to racehelger.

Det første racet i går ble vunnet av Jonathan Reas teammakker Tom Sykes, som dermed tok sin 60. pallplass i denne serien. Ducati-fører Chaz Davies ble nummer to i det første racet og vant det andre, og dette gjør at han nå ligger 22 poeng foran Tom Sykes i sammendraget. Det er dermed fortsatt åpent hvem som til slutt blir nummer to og tre, selv om Davies har lagt et godt grunnlag for sølvplassen.

Tredjeplassen i det første racet ble knepet av hollender og Honda-fører Michael van der Mark. Jonathan Rea tok ingen unødig risiko som kunne kostet ham tittelen i år, og som ovenfor skrevet styrte han inn til fjerdeplassen.

Aprilia-førerne Jordi Torres og Leon Haslam la beslag på andre- og tredjeplassen i race nummer to. Selv om ingen Kawasaki-fører tok skrittet opp på pallen i dette racet, sikret den japanske fabrikken seg likevel tittelen som beste merke etter innsatsen på Jerez.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser