– Jeg gir alt for en pallplass

For Dakar-navnet lever videre, selv om løpet i år er lagt til Sør-Amerika, nærmere bestemt Argentina og Chile. Bytte av kontinent betyr ikke at nordmarksgutten får mindre å bryne seg på. Tvert i mot. Det blir 15 beinharde dager hvor kjørerne presses til å yte maksimalt. Det blir vått, varmt, kulde og store høydeforskjeller.

Men alt dette skremmer ikke Ullevålseter fra å delta i dette beryktede rallyet som også omtales som «døds-rallyet» hvor flere har måttet bøte med livet siden oppstarten i 1978. Årets Dakar blir det syvende for Pål Anders Ullevålseter og selv hevder dakar-entusiasten at formen og motivasjonen ikke kunne vært bedre

Gir alt for en pallplass
-Fram til start har jeg ligget i hardretning i form av ski og styrke. Har allerede slitt ut to par langrennsski, forteller en sprek Ullevålseter, som har ett klart mål for årets Dakar.
-Jeg gir alt for en pallplass, sier Ullevålseter som i forkant av fjorårets Dakar ble ranket som favoritt, men som dessverre måtte legge drømmen om en pallplass på hylla da rallyet ble avlyst på grunn av terrorfare.

I år ser det i alle fall ut til at terrorfaren skulle bli minimal. Om det blir en plassering blant de beste i årets Dakar gjenstår å se, uansett skulle alt ligge til rette for et særdeles spennende løp hvor Ullevålseter helt klart får vist hva han er god for.

73 mil skal forseres
I morgen braker det altså løs med første etappe som går fra Buenos Aires, Argentina til byen Santa Rosa litt syd for hovedstaden. Spesialetappen er på 371 km og totalt blir det 733 km Pål Anders og de andre skal gjennom i den første dagen av Dakar 2009.

Etappe nummer to: 4.januar
Dag 2, Argentina
Rute: Santa Rosa -Puerto Madryn
Totalt 837 km
Denne dagen blir transportetappen på 600 km, mens spesialetappen blir på 237 km.
Dette er også den lengste av løpets 15 etapper.

TV-dekning Dakar 09
Eurosport, Live
Klokken: 19.15-19.30 og 23.00-23.45

Hva tror du om Ullevålseters sjanser i årets Dakar-rally?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser