Ingen vår i sikte

Årets første Bike-test er i full gang. Det oppdemmede kjøresuget fra vinterens mørke måneder har endelig fått utløp. Et forventningsfullt testlag bestående av Petri Suuronen, Joachim Ottosson, Kenneth Nordahl-Pedersen og undertegnede drar i retning av Österlen for å møte våren sammen med et knippe eventyrsykler. Vi har med oss vår profesjonelle fotograf Simon Hamelius, som tar motorverdenens beste bilder.

Motorsyklene som testes disse dagene er populære BMW F800 GS Adventure, den velutstyrte engelskmannen Triumph Tiger 800 XCa, og innstegseventyreren fra Østerrike KTM 1050 Adventure. Samtlige sykler utfordres av nye og hotte Honda Africa Twin, som har fått flere spaltemetere med heder i verdenspressen.

Nå stiller vi dem opp mot hverandre og prøver å kåre en vinner. For å kunne utpeke denne vinneren, presser vi syklene maksimalt for at de skal prestere når det gjelder bremsekapasitet, akselerasjon og toppfart. Deretter utsetter vi dem for milevis med kjøring langs veien, både på asfalt og grus. Dette gjør vi fra tidlig morgen til sent på kvelden under testdagene.

Hittil har det meste gått etter planen. Motorsyklene gjør jobben så godt de kan, og testførerne er som kalver på vårbeite. De formelig oser av kjøreglede, og ikke engang morgentemperaturer rundt null får dem til å lengte innomhus. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser