Ingen NM-start for Torgeir (12)

NM-arrangør Solør MCK gjorde nemlig en feil da de under forrige NM-runde på Karlskoga lot 12-åringen fra Asker kjøre i 125 GP-klassen.

Ifølge NIFs regler om barneidrett må nemlig samtlige NM-førere fylle 13 i inneværende år for å få dispensasjon til å kjøre i NM. Det betyr at Torgeir, som fyller 13 år 6. februar 2011, må se løpet fra sidelinjen.

82 viktige dager
Det må derimot ikke Stinius Viking Ødegård (12) som har marginene på sin side. Han fyller 13 år allerede 15. november i år og de 82 dagene som skiller mellom de to kompisene gjør utslaget. Pappa Arnfinn Horne har full respekt for at NIF må trekke linjen et sted, men er overrasket over at reglene er som de er.
– Barn og ungdom er jo veldig opptatt av at ting skal være rettferdig og jeg skjønner bare ikke at NIF skal lage et så urettferdig system som det vi har nå. Det må være likt for alle og ikke gagne bare noen. Det blir litt for firkantet i mine øyne.

Vil ha en gjennomgang på regelverket
Han understreker at han på ingen måte vil ødelegge for noen av de andre førerne i klassen, men få NIF til å gjennomgå sitt eget regelverk.
Derfor har han også forsøkt å anke avgjørelsen basert på både årets resultater og et rettferdighetshensyn, noe som ble blankt avslått av NIF.

Dermed satser «Toggen» for fullt på 125-løpene i Norgescupen. En serie han forøvlig leder etter blant annet tre førsteplasser og to andreplasseren tidligere i sesongen.

SKal du til Våler i helga?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser