Ingen hvileskjær for verdensmesteren

Jonathan Rea var som kjent verdensmester allerede etter gårsdagens race, da ingen andre førere lenger hadde mulighet til å gå forbi poengmessig. Men han så ingen grunn til å ta ferie for det – han avsluttet den europeiske delen av WSBK med stil og enda en seier på franske Magny-Cours i dag.

Rea har dermed åtte seiere på rad i år, og vi må tilbake til 2006 og Troy Bayliss for å finne et tilsvarende resultat.

Det var Chaz Davies som tok starten i dag og dro av gårde foran Michael van der Mark og Marco Melandri, mens Lorenzo Savadori falt raskt bakover i rekka fra pole position. Men etter en halv runde hadde Rea allerede kommet seg opp på tredjeplassen og tok sikte på ledelsen. I tredje runde tok han seg forbi van der Mark i Imola-sjikanen.

Davies i teten, og Rea hakk i hæl – et velkjent scenario fra de senere årene. Selv om mestertittelen allerede var delt ut, ble kampen like steinhard som tidligere. Ikke minst siden ingen ting er avgjort vedrørende andre- og tredjeplassen i sammendraget. Rea kom seg ikke forbi før et stykke ut i 12. runde. Men etter dette ble det ingen endringer i teten – årets mester kjørte inn til seieren foran Davies, mens Michael van der Mark var den som kunne klyve opp på den siste pallplassen i dag.

Jonathan Rea har nå 470 poeng, Chaz Davies har høstet 335 så langt, mens Michael van der Mark foreløpig har 309 poeng. Samtlige resultater fra helgen, videoer, bilder og utfyllende rapporter om førernes innsats finner du som vanlig på www.worldsbk.com.
Om to uker kjøres det to nye race i Argentina, mens sesongen avsluttes i Qatar siste helgen i oktober.

Helgen på Magny-Cours vil ikke minst bli husket for den første kvinnelige verdensmesteren noensinne – 21 år unge Ana Carrasco har vunnet Supersport 300-VM. Sesongen har ikke vært problemfri, og dette gjør prestasjonen enda sterkere.

Du leser mer om Ana Carrascos meritter her.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser