Imponerte med 12.plass i cross-VM

Det begynte med en sterk plassering under kvalen for KTM Scott Racing Team-føreren. 13 i dette selskapet lar seg høre. Bare det å kvale inn blant de 40 som får stille seg bak grinda i et VM-løp er en prestasjon. I alle fall ikke typisk norsk. Med 17 i første heat og 12 i andre ble det 13 totalt.
Bike fikk tak i karen som har rasket med seg 8 NM-gull samt en kongepokal , og som nå rasker med seg VM-poeng i MX2-klassen, i det han rullet inn på gårdsplassen hjemme i Asker. Vi fikk gratulert, og fikk et lite innblikk i hvordan opplevelsen har vært.


Tøff bane
-Jeg har vært der nede og trent og hatt det moro i to uker før løpet i Valkenswaard. Så det har vært oppladningen før løpet. Valkenswaard er en bane som kun brukes under VM-runder, en gang i året, så den blir hard. I tillegg hadde vi kuldegrader om natta, så banen hadde tælalag tidlig på dagen. Det løsnet utover dagen, men banen er uansett spesiell.


Fornøyd med farten, ikke startene
-I begge heatene hadde jeg dårlige starter, så det er noe jeg må jobbe med. Får man en dårlig start, så må man jo kjøre seg opp gjennom feltet og bruke masse krefter på det, men jeg måtte bare jobbe meg oppover. Jeg kom ut som noenogtyvende i begge startene, og det er for dårlig, men rundetidene viser at jeg matchet han som havnet på syvende. Skulle jeg kommet ut blandt de fem-seks, så er det jo mulig med sjette-sjuende i mål. 


Satser videre fra Norge
-I fjor bodde jeg i Belgia, men det fungerte ikke for meg. Så nå blir det base i Norge. I tillegg til VM, så håper jeg å få tid til NM-runder. Samt hard satsing i SM. Så nå blir det trening her hjemme, og om to uker er det Italia.


PS: Alle rundene kan følges på Motors TV.    

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser