Hvem tar Kongepokalen?

Norgesmesteren i Supersport 600, samt vinnerne i Norgescupklassene, ble kåret på Vålerbanen 18. august. Men den største og kanskje mest spektakulære klassen skal i ilden i to race til som kjøres under Rudskogen Motorfestival 14. og 15. september.

Mossingen Daniel Kubberød leder klassen med 166 poeng. Carl Berthelsen følger 28 poeng bak med sine 138, og tre poeng bak ham igjen finner vi Ole Bjørn Plassen. Norvald Haaland har 94 poeng så langt, og Daniel Østbye er femtemann med 70 poeng.

Under en rask ringerunde til aktørene stilte vi to spørsmål:
 

– Hvordan har 2013-sesongen vært på godt og vondt?
– Hvem vinner til slutt?
 

Daniel Kubberød (Honda) tar ikke seieren på forskudd

Men Daniel er selvsagt rimelig fornøyd med sesongen, ikke minst siden han hadde et friår i 2012 for å utdanne seg til kjørelærer. Det eneste han har av innvendinger er været (som kjent rår verken han eller andre over dette), og et par litt uheldige dekkvalg som følge av ustabilt vær. Han har hatt svært stabile resultater – det «dårligste» er 3. plass, og han har vært overende kun én gang, under en av fritreningene. Daniel foretrekker selvfølgelig å vinne enkeltrace, men hevder at det er bedre å komme på annen eller tredjeplass enn å ta en for stor risiko og risikere null poeng.

Mossingen Daniel er nesten nabo til Rudskogen, men har faktisk ikke kjørt nevneverdig mye der. Han er imidlertid fornøyd med banens layout og de omdiskuterte sikkerhetstiltakene.

På spørsmålet om hvem som vinner, er Daniel nøktern nok til ikke å ta noe på forskudd. Mye kan skje i en sport med så små marginer, i verste fall teknisk svikt. Men utgangspunktet er jo rimelig bra. 
 

Carl Berthelsen skal kjempe det han makter om seieren

Suzukifører Carl, som er bosatt i Kristiansand, har ikke noe å utsette verken på egen form og innsats, løpssykkel eller teamet. Men er selvfølgelig misfornøyd med at det ble stang ut på Vålerbanen, og at han nå ligger 28 poeng bak ledende Kubberød. Under det første racet på Vålerbanen slet han med dugg på visiret, og i race nummer to betegner Berthelsen rødflaggepisoden som førte til omstart og at resultatene fra runde 7 og ikke 8 ble tellende sammenlagt som en feilvurdering fra arrangørens side. Men han presiserer at sammenlagtlisten i hans øyne gir et riktig bilde av de beste førerne i år.

Når det gjelder hvem som vinner, hevder Berthelsen at det er svært sannsynlig at Daniel Kubberød tar Kongepokalen, men alle skal til mål først. Selv ledet han med samme poengsum før sesongavslutningen i 2008, men en krasj spolerte seieren. Carl har akkurat testet egen form og sykkel på Rudskogen med godt resultat, og han er klar for å kjempe det han makter om tittelen.
 

Ole Bjørn Plassen (Ducati) håper først og fremst på sølv

Ole Bjørn fra Sande synes sesongen har gått ganske bra, til tross for en litt treg start. Det hele løsnet etter Mo i Rana, og i NM-runden i Karlskoga vant han begge racene. Han er imidlertid ikke helt fornøyd med første NM-helg på Rudskogen. Årets løpssykkel ankom en uke i forveien, så han fikk ingen tid til å trene på forhånd, og det endte med to fjerdeplasser. 

Ole Bjørn har klokketro på at Daniel Kubberød klarer Kongepokalen. Selv er hovedmålet hans å kjøre for en andreplass i sammendraget.
 

Veteran Norvald Haaland har gitt opp gullfighten

Norvald, som er bosatt i Moss og sitter i salen på en Yamaha, føler at han i utgangspunktet ikke har noe å kjøre for på Rudskogen etter stang ut og to krasj på Vålerbanen forleden, men tror det blir en kjempefight under de to siste løpene, og han er ikke villig til å hjelpe andre førere med fordelingen av pallplassene. Når man ser bort fra poengsummen totalt, er Norvald fornøyd med det kjøremessige. Når man legger sammen tidene fra hele sesongen, er han raskeste fører i feltet. I etterklokskapens lys hevder han at han kanskje burde vært mer tålmodig på Våler, men det har vært mange fine fighter på de forskjellige banene i år.

Norvald Haaland har tro på at Daniel Kubberød tar hjem seieren i år, og litt humoristisk legger han til at «han har gått i lære hos meg». Han karakteriserer Daniel K som en god fører som kjører safe, og som har hatt marginene på sin side gjennom sesongen.
 

Daniel Østbye mener navnebroren fortjener Kongepokalen

Kawasakifører Daniel Østbye, med hjemmeadresse Løken, innehar femteplassen på sammenlagtlisten, og han synes årets kjøring har gått bra. Han har satt personlig rekord på alle baner, men to brutte løp på vått underlag har ødelagt for sammenlagtresultatet. Han fikk ny løpssykkel til Vålerracet, det var litt i seneste laget, men sykkelen fungerte bra, og det endte med pallplass. Daniel sier også at toppskiktet i Superbikeklassen har løftet seg veldig i år.

Daniel mener at hans navnebror fra Moss fortjener sammenlagtseieren. Han er en fører som opptrer iskaldt ute på banen og sjelden gjør feil.
 

Da gjenstår det bare to tøffe race 15. september, så har vi fasiten i hånden.
 

Hvem tror du stikker av med Kongepokalen?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser