Holder døra på gløtt for mer racing

I en nyåpnet bilglassenter på Bekkestua er det tusen baller i lufta, telefoner som kimer og kommentarer som hagler. Alt er med andre ord som normalt når Bike stikker innom den halvpensjonerte racingføreren. Joda, vi skal snakke om det nystartede firmaet Norsk Bilglassenter, men først og fremst om han vil innrømme at en suksessrik karriere er over.
– Neida, jeg skal sikkert kjøre litt igjen, men jeg må bare tjene litt penger først. Jeg er så lei av å fly rundt til folk å mase om penger. Dessuten ble jeg nettopp pappa igjen, og det tar jo også mye tid. I sommer skal jeg kjøre litt cross igjen, og får jeg tid blir det nok noen løp.

NM frister ikke
Og det er ikke nødvendigvis gode nyhet for dagens crossførere. Andersen ble nemlig Norgesmester tre ganger i cross, før han gikk over til roadracing. Riktignok var den siste triumfen så langt tilbake som i 1998, men som han sier:
– Det er fortsatt bare gass og brems det handler om. Neida, jeg får ikke trent noe, så jeg har ikke de store ambisjonene.

Roadracing er det derimot mer usikkert om han tar opp igjen. NM frister ikke og internasjonalt er det de store pengene som rår. Det har mange ambisisøse norske utøvere fått merke.
– Det frister helt ærlig ikke mer NM-kjøring mer. Jeg har kjørt så mye og opplevd så mye, både nasjonalt og internasjonalt, at det er lite fristende. Men jeg har stor respekt for de som driver på. Jeg føler meg heldig som som har fått holde på med jeg har villet siden 1999.

Bilglass
I den perioden har det blitt utallige triumfer, spesielt i utlandet, hvor tredjeplassen i Supersport-VM-løpet på Assen er et av høydepunktene. Nå er det imidlertid bilglass for alle penga.
– Bilglassbransjen er en bransje jeg kjenner godt fra før og jeg mener man skal drive med det man kan. Dessuten dukket opp noen gode lokaler i nærområdet mitt, som jeg bare måtte slå til på.
Nå styrer han både sjappa og dagene sine selv, noe som betyr mye løping frem og tilbake på den samme kvadratmeteren, fiksing av små og store ting i samme skund og ikke minst bytting av bilruter.

Mens Bike er innom butikken strømmet det på med både kunder, kjentfolk og varer, så vi er på ingen måte bekymret for at han blir en stillesittende racingpensjonist. Om vi får se ham kjempe om gull og glitter igjen får tiden vise.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser