Historisk seier – med dobbel dose stillongs

Kjære alle sammen.

Nok en NM helg er over. Den 3 og 4 runden ble arrangert i mo i rana på ACR, altså Artic Circle raceway.

Helgen bestod stort sett av regn, litt sol, så litt regn og så litt opphold igjen. Forholdene har vært vanskelige, og mange av løpene ble kjørt på opptørkende. Temperaturen har heller ikke vært noe å skryte av. Etter en kald vinter håpet jeg at det skulle bli lenge til jeg fikk bruk for superundertøy og kjeledress igjen, men denne helgen gikk det i doble sett med stillongs under dressen…

Rått feste
Heldigvis så er ACR en fantastisk bane, og man glemte til tider de dårlige forholdene og den kalde luften. Med våre Dunlop regnhjul var festet helt rått! Jeg føler meg heldig som endelig fikk testet denne gromme banen på regn. Det overgikk alle mine forventninger.

Den første kvalifiseringen i hver klasse ble kjørt allerede på fredag. Superstock kjørte utpå klokka 1830 med regnhjul. Jeg visste at festet var bra, men ikke hvor bra. Utover i kvalen presset jeg mer og mer, tok et skritt av gangen. På den siste runden satt jeg min beste tid: 1.41.0, dette var hele 3,6 sekunder foran andremann.

Lørdag morgen var det duket for nok en kval. Det var tørrere på banen denne gangen, og jeg visste at de aller fleste ville forbedre tidene fra fredagen. Når kvalen var over hadde også jeg forbedret tiden min med ytterligere 4 tideler, og hadde med dette det beste utgangspunkt foran løpene med pole, 1 sekund foran NM lederen Alf-Georg Joranger, Trym T.Johansen og Lars Martin Granshagen på første rekke.

Etter den første kvalen i superbike stod Norvald Haaland i foreløpig pole foran Daniel Kubberød. Også denne kvalen ble kjørt på vått. Superbike kjørte på vanvittige tider, og Norvald var nede på 1.36.9 allerede det første passet med vått.

Fortere
På kval nummer to gikk det enda litt fortere. Daniel tok en knepen pole position foran Norvald med tiden 1.36.1, resten av førsterekken utgjorde Daniel Østbye på en tredje, og Ole Bjørn Plassen på en fjerde.

Foran det første løpet til superstock må jeg ærlig innrømme at jeg var veldig nervøs. Ikke hadde vel jeg trodd at jeg skulle stå i pole position når jeg tok fatt på den 17 timer – 120mil lange og kjedelige turen oppover mot grisevær og kulde.

Starten gikk. For en gangs skyld var jeg først inn i den første sving. Dere som kjenner meg vet at jeg ikke har vært den beste starteren, og det har alltid har vært en opptur så lenge jeg ikke har kommet ut som sistemann. Men denne gangen tok jeg altså starten. Og jeg ledet. Etter 5 runder så ledet jeg fortsatt. Jeg hadde opparbeidet meg en luke ned til nummer to, det gikk fort, men jeg følte allikevel at jeg hadde kontroll. Helt til jeg på den 6 runden fikk et bakhjulsslipp og drømmen om seier lå i grusen…

Det tok litt tid å komme over skuffelsen, men det ventet et nytt løp med nye muligheter på søndagen. Starten gikk og jeg lå igjen først. Jeg ledet de første rundene før Trym Johansen og Sebastian Buch kom forbi. Jeg prøvde å kjøre smartere enn i det første løpet, men det tok for lang tid før jeg kom meg forbi Sebastian, og Trym hadde stor fart og fikk med en gang en luke som jeg aldri klarte å kjøre inn.

Historisk andreplass
Jeg kjørte inn til en 2.plass. Noe jeg er strålende fornøyd med i mitt første år som A-fører i superstock klassen! Jeg har bare kommet til mål i 2 av 4 løp, men ligger på en overraskende 5.plass sammenlagt. Det er fortsatt 4 runder igjen, og mye kan skje på den tid!

Det første superbikeløpet startet på vått. Starten gikk og Daniel Kubberød tok ledelsen med Norvald tett bak. De to var som hund og katt gjennom hele løpet, og var overlegne foran resten av feltet. Publikum og crew holdt pusten da Norvald på den siste runden, den siste svingen, tok en frekkis på inneren av sin tidligere teamkompis og kjørte først over mål med 3 tidelers margin! Med dette hadde Norvald vunnet 3/3 mulige seiere i den prestisjetunge klassen dette året.

På søndag ventet superbike sitt andre løp. Østbye tok starten og flere førere meldte seg på. En etter en tok Norvald, Daniel, Ole Bjørn og Tage seg forbi Daniel Østbye. Jeg tror de fleste andre som så dette løpet kan si seg enige i at dette var det morsomste superbikeløpet så langt i sesongen! De tre fremste hadde en herlig fight om 1.plassen. Med tre runder igjen å kjøre tok Ole Bjørn Plassen seg forbi Norvald. Norvald la seg på hjul tett fulgt av Daniel Kubberød. Halvannen runde før målgang ble det gjort en feil av Norvald. Det ble en misstolking av gulflaggsonen der Anders Granshagen hadde tryna, og Norvald tok seg forbi Ole Bjørn. Selv om Norvald krysset mållinjen foran Ole Bjørn, fikk han 20 sekunders tillegg etter målgang og havnet på en 5.plass. Dette er selvfølgelig veldig kjipt, men noe som kan skje i kampens hete.

Det neste som venter nå er NM runden i Karlskoga hos söta bror! Her venter det gale svensker og da kan alt skje. Takk til Tom, Anita og mamma (Karine) som trosset lange turer og kulde for å hjelpe oss i helgen, det har vært en bløt fornøyelse!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser