Historisk seier i lørdagens race

Ducati-fører Chaz Davies vant lørdagens race med hele 10,5 sekunder. Tom Sykes tok andreplassen, mens Nicky Hayden ble sistemann på pallen.

Davies ledet fra pole position inn i første sving, han ga flatt jern og hadde opparbeidet seg en ledelse på tre sekunder i femte runde. Teammakkerne Tom Sykes og Jonathan Rea, samt Lorenzo Savadori, lå og kjempet om tredjeplassen.

Regjerende mester Rea krasjet i runde åtte. Han forlot banen uskadd, men rasende siden Sykes nå lå an til å hale innpå i sammendraget. Like etter var det Savadoris tur til å krasje. Hayden forsøkte å ta opp kampen med Sykes om andreplassen, men måtte nøye seg med å ende som tredjemann.
Davies’ suverene seier gjør ham til den tredje føreren i WSBKs historie som går til topps for tre forskjellige produsenter i samme land. Han har seiret på Nurburgring for BMW og Aprilia, og nå kunne han sette Lausitzring på listen om bord på en Ducati.

Jonathan Rea tok revansj i søndagens race, og nok en gang ble det en seier med god margin – 9,3 sekunder, og foran to førstereisgutter på pallen – Alex De Angelis og Xavi Fores.

Idet førerne sto på startgriden og man spilte den tyske nasjonalsangen, begynte det å regne. Racet ble utsatt to ganger før Tom Sykes tok starten og ledet inn i første sving foran Davies og Rea. Sykes mistet sporet, og dermed smatt Rea forbi. Denne gangen fikk Nicky Hayden en dårlig start og datt langt bakover i feltet.

Sykes var den første av flere som ble felt av regnet, han krasjet før slutten av første runde. Men han kom seg om bord igjen og knep til slutt fire poeng som tolvtemann.

Det gjenstår nå tre World Superbike-helger. Jonathan Rea leder med en poengsum på 393, Sykes har 346, og Davies ligger foreløpig an til en tredjeplass med 295 poeng. Magny-Cours er neste arena, om fjorten dager.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser