Henning Flathaug vant Superstock 600 på Jerez

Henning Flathaug kjørte med andre ord over all forventning forrige helg. Han briljerte under kvalen, og et påfølgende bra race sendte ham helt til topps i Superstock 600 i  FIM CEV Repsol European Championship på Circuito de Jerez. Det er i tillegg første gang han kjører løp på denne banen.

Superstock 600 kjøres sammen med Moto2, som har betydelig raskere løpssykler. Hans eneste erfaring fra banen er trening i januar i år, men det løsnet skikkelig under første kval. Han satte desidert bestetid i Superstock-klassen, 1,3 sekunder før andremann. Totalt sett ble det 22. startspor på Henning.

Det ble en dårlig start i selve racet, men han holdt hodet kaldt og var forbi fem konkurrenter allerede etter noen få svinger. Han opparbeidet seg raskt et par sekunders ledelse, og valgte så å roe ned og kjøre jevne og trygge runder. Til slutt passerte han mållinjen som nummer 22 totalt, Superstock-vinner og hele seks sekunder foran nestemann i denne  klassen. Han fikk dermed æren av å stå sammen med de tre beste i Moto2 under premieudelingen. En strålende fornøyd Henning takker for oppmerksomheten han og teamet har fått i kjølvannet av seieren, både her hjemme og internasjonalt. Henning kjører også finalen i FIM CEV Repsol i Valencia 15. november. Her har han kjørt tidligere, og han uttaler at det er gode muligheter for å gjøre et bra løp også på denne banen.

Stinius Viking Ødegård har erfaring fra internasjonal roadracing via European Junior Cup, men var likevel ekstra spent før sitt første internasjonale race i Superstock 600. Han kjørte først og fremst for å få mer trening og erfaring fra en serie hvor nivået ligger mange hakk over hva han er vant til fra Norden. Etter kvalen lå han som nummer seks i klassen, og startet fra 30. plass i selve racet.

I motsetning til Henning fikk han en bra start, og han hang godt med de første rundene. Dessverre bommet han så på inngangen til en sving, fikk ikke ned farten godt nok til å klare den og måtte en tur ut i grusen. Da han kom seg utpå igjen, var toget gått, og han ble liggende alene en god stund. Likevel klarte han å kjøre seg opp slik at han passerte målflagg som femtemann av åtte Superstock-førere, og som nummer 27 totalt.

Stinius uttaler selv at helgen har vært svært lærerik, at en kjører på en helt annen måte enn hva han er vant til hjemmefra – full gass og helt på grensen hele tiden. Han er ikke helt fornøyd med resultatet, men har tatt med seg mye viktig erfaring. Også Stinius stiller i Valencia om halvannen uke. Han har aldri kjørt der før, og skal dermed bruke tiden godt på å lære seg banelayouten på forhånd.

Thomas Sigvartsen, som er fast fører i Moto2-serien, endte på 18. plass. Han skriver på teamets Facebook-side at han har kortet ned tiden opp til vinneren for hvert løp han har kjørt i serien.

Ole Bjørn Plassen var uheldig i Superbike. Allerede under første kval krasjet han og brakk lillefingeren. Han ble hasteoperert på det lokale sykehuset og kunne selvfølgelig ikke kjøre mer i helgen.