Henning Flathaug nummer 8 på Valencia

Det norske roadracing-talentet Henning Flathaug målte i helgen krefter med flere av Europas fremste Moto2 og Superstock 600-førere på Circuit Valencia i Spania. Flathaug fikk bekreftet at det spanske mesterskapet er den tøffeste serien etter VM.
 
Visste det ville bli tøft; godt fornøyd med løpet.
– Jeg visste at dette var en utrolig tøff serie, så jeg ble ikke overasket over at nivået var høyt. Det var utrolig moro å kjøre løp i dette mesterskapet, og det ga absolutt mersmak, forteller Honda CBR600RR-føreren.
 
Nordmannen kjørte inn til 26. plass i racet, og ble med det nummer 8 i Superstock 600 klassen. Vant gjorde sveitseren Jesko Raffin, mens tyskeren Florian Alt tok sølvet. Beste Superstock 600-fører ble franskmannen Bertin Thibaut, på åttendeplass i feltet.
 
– Jeg er utrolig godt fornøyd med racet. Jeg hang godt med, og kjørte meg opp fra 40. startspor og endte til slutt på 26. plass totalt. Jeg hadde ingen forventninger før helgen, men målet var å lære seg banen i Valencia, og ikke minst ta med meg lærdom, forteller Flathaug.
 
Sykkel blir stående i Spania
Henning Flathaug har satt igjen sin Superstock 600-sykkel i Spania, og håper å få flere turer til spanske baner i løpet av vinteren.
 
– Målet blir å opprettholde litt kjøretrening igjennom vinteren, og da må vi til sydligere strøk. Derfor har vi valgt å la sykkelen stå igjen for at vi skal få noen turer nedover i vinter, forteller han.
 
Skal blant annet forsvare NM-gullet neste år
Neste sesong kommer den regjerende norgesmesteren til å prøve å forsvare sitt NM-gull i Superstock 600. I tillegg håper han å gjøre noen innhopp i en internasjonal mesterskapsserie. Hvilken er foreløpig for tidlig å si ettersom terminlistene for 2015 sesongen ikke er spikret.
 
–  Vi jobber med den kommende sesongen, og vi håper det er rom for litt internasjonal kjøring også da. Men hovedmålet mitt blir det norske mesterskapet og forsvare mitt NM-gull fra i år, forklarer Flathaug. I tillegg vurderer Team Flathaug deltagelse i nordisk mesterskap.
 
Resultatet fra helgens løp finner du her: http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2014&type=2&circuito=119&categoria=3&what=1654
 
Klikk her for å se hjemmesiden til mesterskapet: http://www.fimcevrepsol.com/
Team Flathaugs hjemmeside: http://www.flathaug-racing.com/
Følg Henning på facebook: https://www.facebook.com/henning.flathaug

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser