Henning Flathaug kjører for NM-medalje

Henning Flathaug fra Oslo MK er klar til å kjøre årets første NM-runde i roadracing på Rudskogen kommende helg. Hennings mål for helgen er medalje i Superstock 600. Dette er Hennings andre sesong i Superstock-klassen, og denne gangen har han ambisjoner om å gå helt til topps i sammendraget.

– Målet er å bli norgesmester i Superstock 600. Det er en tøff klasse med mange dyktige førere, men jeg har forberedt meg godt, og føler meg i veldig god form, forteller Flathaug.

Henning Flathaug er tidligere norgesmester i 125GP fra 2009, og han ble nordisk mester i samme klasse i 2010 og 2011. I 2012 ble han nummer fire sammenlagt i det åpne tyske mesterskapet IDM. Henning kjører en Honda CBR600 2012-modell i år. Innmaten i gaffelbeinet er oppgradert, ellers er sykkelen den samme som i fjor.

Henning har trent flere ganger på Rudskogen i år. Rudskogen er den norske banen han har minst erfaring fra, han har slitt litt med å knekke koden, men nå mener han ting begynner å stemme slik at det lukter medalje. Hennings favoritter er baner med mye fart, eksempelvis nederlandske Assen og vår egen Arctic Circle Raceway.

I tillegg til den hjemlige serien skal Henning blant annet kjøre IDM-runden på Assen, EM-finalen i Spania og kanskje to runder i det spanske mesterskapet. Hennings fremtidsdrøm er å kunne kjøre for et team og leve av sporten. Dermed ser han på EM-finalen på Albacete som årets høydepunkt, og han håper det blir lagt merke til nummer 86 i Superstock-klassen.

Foto: Johan Marius Svingen

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser