Helt på håret for Márquez

Med kun 0,123 sekunders margin kunne Marc Márquez ta sin sjette seier for sesongen. De siste rundene byttet Lorenzo og Márquez plass gjentatte ganger til Márquez kom seg forbi på siste runde og holdt ledelsen til målflagg.

Dette er den minste marginen Márquez har vunnet med i år, og den nåværende verdensmesteren forteller at det føltes som om han kom til å krasje i hver sving.

– Lorenzo var så sterk at det føltes som om jeg kom til å krasje i hver sving. I midten av racet begynte forhjulet å bevege seg mye under innbremsing siden jeg lå helt på grensen. Yamaha viste virkelig styrke på denne banen. Da jeg kjørte forbi Lorenzo første gang, visste jeg at han kom til å slå tilbake umiddelbart, forteller Márquez.

Vekslet på å lede hele elleve ganger.
Mugello var den eneste banen Márquez krasjet på under et race i fjor. Totalt vekslet Márquez og Lorenzo om å lede hele elleve ganger i løpet av de siste sju rundene. Med fjorårserfaringen i bakhodet valgte Márquez å vente med å gi det helt ultimate til siste runde.

Márquez forteller at han virkelig nøt duellen og hvor sterk Lorenzo var denne gangen. Men han hadde hele tiden en tydelig strategi for å kjøre forbi Yamahaen. Til racet endret Márquez’ team utvekslingen på sjette for å kunne slipstreame bedre.

– Har du en Yamaha foran deg, har den høy svinghastighet, og kanskje ligger du ikke nær nok til å kjøre forbi ved innbremsingen. Så vår strategi var å kjøre forbi på en langrake med slipstreaming.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser