Har peiling!

Det betyr at alle vi hjemme i iskalde nord kan følge med nøyaktig hvor Oslo-mannen befinner seg til en hver tid, under den lange ferden i ørkenen i Afrika.

Dette kan du lese på hjemmesiden hans (skrevet av kona Solveig):
«I dag dukket det opp en meget gledelig nyhet, for meg, i postkassen. Pål Anders er plukket ut som en av noen få førere i neste års Dakar-rally til å kjøre med «peiler». Det vil enkelt sagt si, hvis arrangøren holder hva de lover, at jeg kan sitte her hjemme og følge Pål Anders på sin ferd gjennom ørkenen langt nede i Afrika!

Dette er jo noe både jeg og flere har savnet tidligere år. Drømmen hadde jo nettopp vært å kunne følge ham fra start til mål, og ikke bare sitte og bite negler for å få ham opp på neste CP-passering. Nå vet jeg ikke helt hvordan dette vil fungere i praksis, men det ser meget lovende ut. Har allerede sagt at Pål Anders ikke får lov til å stoppe for lenge i nødvendige ærend engang!

Samme system ble faktisk allerede benyttet i Dubai, men da ble informasjonen kun gitt til arrangøren. Hovedårsaken er selvfølgelig for å få bedre oversikt over hvor deltagerne befinner seg i tilfelle uhell, og «peileren» gjør toveis kommunikasjon mulig. I 2005 skal som sagt kun enkelte deltagere teste ut systemet, men det er planlagt innført for alle allerede i 2006.»

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser