Haga og Spies vant på Philip Island

Årets preimere i Superbike VM på Philip Island bød som ventet på tette og underholdende løp.

I løp nummer en ble Ben Spies, som kvalet inn på førsteplass lørdag, trykket av banen og havnet lengst bak i feltet. Kampen om førsteplassen stod deretter mellom Noriyuki Haga og Max Neukirchner. Mot slutten var det åpenbart at Neunkirchers Suzuki hadde slitt mer på dekkene enn Hagas Ducati og det ble også den avgjørende faktoren. Yukio Kagayama, også han på Suzuki, kom på tredjeplass.

Max Biaggi på sin Aprilia hadde også kvalet inn bra, men havnet raskt i bakleksa og endte på ellevteplass. Troy Corser var raskeste BMW-fører og endte på en åttende plass.

Sur Biaggi
I løp nummer to stod kampen mellom Spies og Haga som fulgte hverandre og byttet på å lede før amerikaneren et par runde før målgång klarte å skaffe seg en luce. Max Biaggi gjorde en superstart og lå en stund på tredjeplass før han falt tilbake i feltet. Trolig var det få smil i depotet hos Biaggi etter en skuffende 15. plass.

Sett med «nordiske» øyne var det hyggelig at Leon Haslam og Stiggy Racing Honda tok hjem tredjeplassen i Superbike. Teamet kunne også glede seg over samme plasssering i Supersport for Anthony West.

Glem ikke at du kan se løpene på www.worldsbk.com – SBK TV.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser