Haaland vant SO

Haaland avgjorde mesterskapet på lørdagens løp med en 2. plass bak svenske Nicklas Caijback. Helge Spjeldnes som lå som nummer to sammenlagt før helgens løp, kom inn på femteplass og dermed var differansen mellom Haaland og Spjeldnes uslåelige 26 poeng før søndagens løp.

Haaland hadde sikret seg nest beste startspor under kvalen og i det første løpet ble det en hard fight med Caijback. Haaland var oppe i ledelsen på slutten av løpet, men Caijback kom seg forbi på siste runde. Han er likevel fornøyd med sin kjøringen og rundetidene.

Søndagens løp ble nærmest et paradeløp fra Haaland sin side, men også der endte han på andreplass.

I denne serien har det vært fire løpshelger med totalt åtte løp, der tre har gått i Sverige og ett i Finland. Nå ser Haaland fram mot NM-finalen som går på Våler banen lørdag 24. september. I NM ligger Haaland 14 poeng bak Daniel Kubberud, og to poeng bak Plassen som ligger som nummer to sammenlagt, så der blir det et bikkjeslagsmål fra start til mål.