Haaland øker, Spjeldnes har overtatt ledelsen

I Superbike-klassen har Norvald Haaland økt forspranget til 39 poeng etter henholdsvis andreplass og seier på Gelleråsen i går. I det første racet var det svenske Jesper Hubner som stakk av med seieren etter å ha passert Haaland mot slutten av racet, mens den hvasseste norske konkurrenten Carl Berthelsen endte som nummer tre, etter å ha hatt bestetid i Superpole. Norvald uttaler selv at han ikke la ned krefter i å ta seieren i racet etter å ha blitt passert, da hovedsaken var å holde Berthelsen på avstand i poengsammendraget. Carl Berthelsen forteller på sin side at tempoet ikke var der det skulle være i helgen, samtidig som han gjorde et ugunstig dekkvalg.

I race to ble rekkefølgen Haaland – Berthelsen – Hubner. Norvald Haaland foretok noen vellykkede endringer på løpssykkelen foran racet. Han lå lenge rett bak Jesper Hubner, og da svensken gjorde en feil, benyttet han sjansen, smatt forbi og helt til topps.

I første Superstock 600-race var det svenske Pontus Duerlund og Niklas Långkvist som tok de to første pallplassene, mens veteran Helge Spjeldnes endte på bronseplassen.

Race nummer to ble rødflagget på grunn av en stygg krasj i femte runde. Etter omstart endte det til slutt med seier for Caroline Olsen, som dermed er tilbake for fullt etter skulderskaden. Helge Spjeldnes tok sølv denne gangen, og unge Stinius Viking Ødegård havnet på bronseplassen etter å ha forbedret tidene gjennom hele løpet.

Som tidligere skrevet ledet Henning Flathaug NM med 10 poeng før Karlskoga-helgen. Det ble en fjerdeplass og en krasj under gårsdagens to løp, og dermed har Helge Spjeldnes overtatt ledelsen med 13 poeng før finaleløpene på Vålerbanen om tre uker. Henning ledet forøvrig det første racet en stund, men måtte melde pass på grunn av armpump. Han lå på andreplass bak Pontus Duerlund før race nummer to ble rødflagget. Henning  lå også rett bak da Duerlund highsidet etter omstart, og hadde ingen sjanse til å styre unna. Heldigvis kom begge uskadd fra sammenstøtet.

Førerne har i kjølvannet av helgen uttalt at de slet med at det var blitt utført reparasjoner på banedekket så sent som dagen før første trening.

Flere av de norske førerne blir nå i Karlskoga gjennom hele Bike Week og stiller i det åpne svenske mesterskapet/nordisk neste helg. 

Samtlige resultater fra helgens NM finner du her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser