Haaland og Flathaug regjerte på Rudskogen

Etter noe ustabilt vær på fritreningene og kvalifiseringsheatene ble det temmelig greie forhold da løpene ble startet på 2-hjulsfestivalen, som i år ble arrangert av Borg MC-klubb for 25. gang.

I den første NM-runden i Superbike-klassen var det 14 runder som skulle kjøres. Haaland startet i pole position ettersom han var raskest på kvalifiseringen. Det var imidlertid Carl Berthelsen som ledet store deler av løpet, men Haaland berget likevel seieren med bare noen tideler. Ole Bjørn Plassen, som innehar banerekorden på Rudskogen, lå lenge på fjerde plass. Han klarte likevel å sikre seg tredjeplassen helt mot slutten av løpet.

I år kjøres løp nummer to i NM-klassene Superbike og Superstock 600 over 20 runder, og så mange runder har man ikke kjørt tidligere i NM på Rudskogen. Det andre løpet i Superbike ble nesten en kopi av det første. Carl Berthelsen ledet i 16 runder før Haaland så muligheten til nok en gang å kjøre forbi. Dermed vant Haaland også dette løpet, denne gang med rundt sekundet. Ole Bjørn Plassen tok også nå tredjeplassen. Dette  trekløveret lå som perler på en snor gjennom de fleste rundene. Haaland sikret seg altså 50 poeng totalt, Berthelsen 40 og Plassen 32.

I Superstock-klassen var den regjerende norgesmesteren overlegen. Henning Flathaug har ladet opp til sesongen i Spania, noe som ser ut til å ha vært en god oppskrift. Flathaug strevde litt med å få gode starter, men i første løp lå han i tet allerede etter to runder og kjørte inn til en soleklar seier foran Trym Transeth Johansen og Georg Holter-Hovind.

Også i det andre løpet kjørte Flathaug seg oppover i feltet, men møtte hard motstand av Stinius Viking Ødegård som ledet en periode før han kjørte ut i syvende runde. Dermed lå alt til rette for at Flathaug kunne kjøre inn til nok en trygg seier. Nå leder han NM i Superstock med sine 50 poeng sammenlagt. Caroline Olsen var endelig tilbake på Rudskogen og tok en femteplass i det første løpet i Superstock, mens hun kjørte inn til en sterk andreplass i løp nummer to. Trym Transeth Johansen tok tredjeplassen i det andre løpet.

Det ble også arrangert N-cup i rekrutteringsklassene Rookie 600 og Rookie 1000, samt klassene Nasjonal 600 og 1000, hvor syklene skal være seks år eller eldre. I tillegg ble det kjørt i Junior standard – en rekrutteringsklasse med norgescupstatus for 125/250 ccm 4-takt og førere ned til 13 år. En egen klasse C ble innført i 2013, og er myntet på utøvere som har lyst til å prøve å kjøre løp.