H-D Kristiansand er nordisk vinner

Fra midten av januar til midten av februar hadde publikum sjansen til å stemme på sin favoritt i konkurransen Battle of the Kings. De 16 nordiske syklene fikk til sammen nærmere 7 000 stemmer.

Etter avstemmingen var avsluttet, ble alle syklene vurdert av en jury bestående av Nicholas Bech (Wrenchmonkees, København, Danmark) og Winston Yeh (Rough Crafts, Taipei, Taiwan). Harley-Davidson Kristiansand og deres Freedom Machine fikk høyeste poengsum, og er nå kronet til nordisk Custom King. Harley-Davidson Oulu (Finland) kom på andreplass, og Harley-Davidson København (Danmark) havnet på tredjeplassen.

Dommer Nicholas Bech uttaler følgende om vinneren: – Denne sykkelen er en flott, moderne versjon av en klassisk chopper. Den er samtidig krydret med moderne detaljer, som det sporty 2-1-eksosanlegget med messingdetaljer. Den subtile stivramme-løsningen i form av avstivere gir denne sykkelen en verdig plassering i chopperseksjonen.

Dommer Winston Yeh legger til: – Jeg falt for de syklene som helt tydelig hadde blitt bygget med samme gjennomgående konsept. Det er disse syklene som er best balansert. Man vil for eksempel ikke se fronten på en tracker og baksiden av en café-racer.

Steven Fröhlich, markedssjef i Harley-Davidson Nordic, sier: – Vi hadde 16 vakre og svært forskjellige custom-sykler. For meg er alle forhandlere vinnere som har vist verden hva deres team er i stand til. De har vist at customisering er en del av vårt DNA – at det er en integrert del av hva Harley-Davidson handler om. Å bedømme en custom-sykkel er veldig subjektivt, men det er flott å se hvordan forhandlerne har engasjert publikum. Jeg synes det er fint å se at Harley-Davidson Kristiansand tok årets krone. De har bare vært Harley-Davidson-forhandler i ett år, så de er helt i startgropa. I tillegg hadde de noen utfordringer med å bygge sykkelen, men klarte fortsatt å gjøre den klar før fristen.

Robert Fauske, daglig leder hos Harley-Davidson Kristiansand, sier: – Dette er en stor anerkjennelse. Vi startet som H-D-forhandler bare sju måneder før Battle of the Kings ble sparket i gang. Som motorsykkelførere elsker vi merkevaren. Som team har vi aldri bygget en sykkel før, men vi hadde en klar visjon. Alle hos forhandleren var involvert, men det var en utfordring å få jobben gjort i tide! De siste delene kom frem én dag før fristen, og lakkeringsjobben mislyktes og måtte gjøres på nytt. Vi lærte i alle fall noe om hvordan man bør samarbeide under press, og jeg tror alle er stolte av denne sykkelen. Prosessen gjorde også mye med samholdet som et team. Gledesropet var stort da vi hørte nyhetene om at vi vant.

Vinnerne fra alle regioner, inkludert Norden, er nå gått videre til finalen. Vinneren av Battle of the Kings 2018 vil bli kåret av et panel bestående av ekspertdommere på Milanos EICMA-utstilling i november 2018.

Du kan se flere bilder av bygget i bildeserien til høyre. 
For mer informasjon om Battle of the Kings se: www.h-d.com/customkings 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser