Gundersen ble svensk mester

Kenneth Gundersen, som hadde beste kvalifiseringstid, fikk velge posisjon på startgrinden først. Totalt var det førti førere til start. Da starteren la ned grinden, kom Kenneth gjennom første sving som nummer to, etter svenske Andreas Hultmann. Kenneth la seg på bakhjulet til svensken, men kongen av skandinavisk motocross var oppe og utfordret Hultmann ved flere anledninger gjennom løpet.

– Jeg visste jo at jeg hadde mesterskapet i lommen hvis jeg kom inn blant de åtte beste i heatet. Derfor valgte jeg å trygge andreplassen fremfor å risikere noe ved å kjøre tidlig forbi, forklarte Kenneth etter heatet. Gundersen lå bak og kontrollerte sin konkurrent helt til siste runde. Da gjorde Kenneth en dristig manøver, overtok teten og var den første til å ta målflagget i Västerås. Dermed kunne Gundersen ta med seg SM-tittelen hjem til Norge.

Klar for enduro-VM
På sin Yamaha har Gundersen dominert den svenske mesterskapsserien hele sesongen og av tolv tellende heat har han vunnet ni, fått en andreplass, blitt diskvalifisert fra seier en gang og brutt et heat.

Førstkommende helg skal Kenneth Gundersen til Frankrike og debutere i enduro-VM. Støtteapparatet rundt Gundersen mener han har gode muligheter til å hevde seg i denne disiplinen.

Hva tror du om Gundersens muligheter i enduro-VM?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser