Gull og bronse i Nordisk mesterskap

Gjennom hele sommeren har trialtalentet Sondre ”Gekko” Haga deltatt i både VM og EM rundt om i verden. I helgen deltok unggutten i enda et mesterskap, denne gang Nordisk mesterskap både individuelt og for lag.

Førere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland var i helgen samlet til dyst på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. – Lørdagen var litt av og på kjøreteknisk, men det var godt nok til pallplass, så jeg er egentlig godt fornøyd med det, forteller ”Gekko” i pressemeldingen.
 
18-åringen kom på tredjeplass i den individuelle konkurransen på lørdag, og vant lagkonkurransen sammen med resten av laget sitt på søndag. Øvrige førere var Ib Vegard Andersen, Håkon Pedersen og Ole Kristian Sørensen.
 
– Det er jo alltid bra med pallplass i et så stort mesterskap, vi kjørte jo som et lag i dag, og da pusher vi hverandre, fortsetter ”Gekko”.
 
Under lagkonkurransen på Nordisk deltar fire stykker på hvert lag, med tre tellende per seksjon. – Det er jo mye mer sosialt, og de vi vanligvis alltid konkurrerer mot er vi plutselig på lag med. Vi er jo på landslaget sammen, så vi er jo godt kjent selvfølgelig, men på de aller fleste løp konkurrerer vi mot hverandre, sier 18-åringen.
 
”Gekko” skal nå tilbringe en uke i Oslo på treningssamling med landslaget før han kjører dobbel Norgescup til helgen. – Her skal Norgescupen sammenlagt avgjøres, så det blir en spennende helg, avslutter Sondre, som nå ligger på tredjeplass sammenlagt.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser