Grønt og rødt på Aragon

Jonathan Rea hadde litt blandede følelser om løpssykkelen på fredag og under lørdagens Superpole, men bekymringene ga seg under selve racet på lørdag. Da han passerte målflagget som førstemann, hadde han økt sammenlagtledelsen til 14 poeng, siden Marco Melandri endte som fjerdemann i går.

Etter tre runder ble racet rødflagget på grunn av en stygg krasj der Leon Camier, Jordi Torres og Lorenzo Savadori var innblandet. Det glapp for førstnevnte i sving 10, og de to andre som lå rett bak klarte ikke å unngå sammenstøtet. Camier ble umiddelbart tatt med til legesjekk, mens Torres og Savadori kom seg av banen på egne bein. Jordi Torres rakk imidlertid ikke omstarten.

Før episoden var startgriden blitt snudd på hodet. Marco Melandri falt ned fra pole til femteplass på første runde, mens Rea tok ledelsen foran Alex Lowes. Bak disse klatret Chaz Davies opp fra ellevte- til fjerdeplass på en runde, og på runden deretter kom han seg forbi Tom Sykes og la seg på en foreløpig bronseplass.

Etter omstarten lå Rea igjen i teten. Xavi Fores forsøkte seg da det gjensto ni runder, men Rea tok tilbake ledelsen en runde senere og kjørte inn til årets andre seier.

Under de siste rundene ble det kamp mellom tre Ducati-førere om resten av pallen – Fores, Melandri og Davies. Etter en førerfeil to runder før mål var Melandri ute av kampen, mens de to øvrige kjempet helt til målflagg. De byttet på ledelsen under siste runde, og til slutt var det Davies som så vidt klarte å presse seg foran.

I dag byttet de to beste plass på pallen. Det er få ting som er sikkert i løpet av en World Superbike-sesong, men det virker som det nærmest er opplest og vedtatt at disse to skal kjempe i toppen på Aragon. Davies sin seier betyr at han nå holder rekorden på denne banen, med sju førsteplasser. Nå ligger han på andreplass sammenlagt, 12 poeng bak Rea. Marco Melandri ligger som tredjemann med 96 poeng etter dagens bronse.

Starten var lik gårsdagens, med Rea og et par Ducatier i teten. Nå var det Xavi Fores og Marco Melandri som ledet an de første rundene, med Rea i hælene. Etter en wobble fra Melandris side og forhjulslipp og velt for Fores, lå Rea i ledelsen, og det virket som det var duket for nok en dobbeltseier for fjorårsmesteren.

Men Chaz Davies jobbet seg jevnt og trutt innpå, og han klarte å passere Rea da det gjensto fem runder. Det så en stund ut til å kunne ende med close race, men Rea gikk bredt på tampen, og ga dermed fra seg muligheten til seier.

Allerede neste helg kjøres det igjen, på nederlandske Assen. I mellomtiden kan du lese alt fra denne helgen på www.worldsbk.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser