Gode EM-resultater for Riska Motorsykkelklubb

Riska Motorsykkelklubb kunne vise til en rekke sterke resultater i mesterskapet. På lørdagen havnet Sondre G. Haga på 7. plass. I kvinneklassen endte Hanne G. Haga til slutt opp som nummer 13, mens Stian Paulsen kom på 14. plass i klassen «Youth International».  På søndagen ble juniorklassen kjørt – Kjartan Mikkelsen havnet på 17. plass, mens Anders Paulsen endte som nummer 28.

I tillegg havnet Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb på en niendeplass i kvinneklassen.

Vanskelige forhold
Løypene i Italia var veldig annerledes fra de løypene utøverne er vant med her i Norge. Løse steiner, spesielt terreng og annerledes regler var ingen fordel for de norske førerne. Til tross for de vanskelige forholdene fant Sondre G. Haga fra Hommersåk flere lyspunkter å ta med seg fra konkurransen.

– Målet før konkurransen var å vinne, derfor er jeg ikke særlig fornøyd med 7. plassen. På den annen side ga konkurransen meg svar på at jeg ikke er langt unna toppen. Klarer jeg å luke unna småfeilene, så er jeg med og kjemper helt der oppe, uttaler 16-åringen.

Fin pekepinn
Utøverne fra Riska Motorsykkelklubb satte allerede langfredag kursen mot Italia. De kjørte treninger i både Danmark og Tyskland før de endte opp på konkurransestedet fire dager før start. Hanne G. Haga deltok i sin første EM-runde noensinne, og hun uttaler at konkurransen ga henne en fin pekepinn på hvordan hun ligger an i forhold til sine internasjonale konkurrenter.

– Målet før konkurransen var å finne ut hvordan jeg lå an i den beste kvinneklassen. Jeg slet en del med å finne konsentrasjonen i starten, og det gjorde nok at jeg endte på en 13. plass. Nå har jeg i alle fall funnet ut hvordan jeg ligger an, og skal jobbe knallhardt videre for å forbedre resultatet, forteller hun.

Neste EM-runde kjøres 18.-19. juli, også da i Italia.