God start på EM-sesongen for Team Norway Trial

Det norske landslaget sesongåpnet med EM-runde i Nederland denne helgen. Arrangørene hadde lagt opp til en krevende konkurranse med 15 kunstig oppbygde løyper som skulle forseres to ganger.  Steinblokker importert fra Tyskland kombinert med tømmerstokker, betongrør og glatt jord satte de fleste førerne på prøve, ifølge teamets pressemelding. 

Landslaget var representert med fem utøvere – Ingveig Håkonsen (17) og Erika Melchior (21) i kvinneklassen, og Ib Vegard Andersen (25), Sondre Gilje Haga (17) og Ole Kristian Sørensen (22) i herreklassen. I tillegg hadde mange andre nordmenn tatt turen for å konkurrere. Av ca 120 deltakere var det til sammen 15 nordmenn fordelt på de ulike klassene!

Ingveig Håkonsen fra Skiptvet Motoraktivitetsklubb fikk med seg det beste enkeltresultatet, med en sterk tredjeplass i Women Championship. Etter en litt trøblete start slo Ingveig tilbake med en god andrerunde og sikret pallplassen med god margin til førerne bak.  Erika Melchior (Valldal Trialklubb) tok en 8. plass, mens Hanne Gilje Haga (19) fra  Riska Trialklubb fikk med seg en 15. plass til slutt. Regjerende verdensmester Emma Bristow gjorde comeback i EM-serien, og tok en kontrollert seier foran fjorårets europamester Theresa Bäuml.

Håkonsen ser positivt på resultatet og mener hun kan utfordre de to på sikt. 
– Jeg kjørte veldig bra hele dagen, men gjorde et par unødvendige feil på førsterunden.  Det var tøff konkurranse, så jeg er fornøyd med tredjeplass i dag. På andrerunden fikk jeg vist at jeg har nivået til å utfordre de beste, så det tar jeg med meg videre, forteller hun i pressemeldingen.

I EM Championship-klassen var det som vanlig svært tøff konkurranse. Ib Vegard Andersen (Eiker Trialklubb) ble beste norske med en 10. plass, som tidligere referert fulgt av Sondre «Gekko» Haga (Riska Trialklubb) på 11. og Ole Kristian Sørensen (Flosta Trialklubb) på 13. De norske gutta leverte mye fin kjøring, men hadde nok håpet på noe bedre resultater.

Første mulighet til å revansjere seg kommer allerede neste helg når EM for herrer fortsetter i Belgia.

I de aldersbestemte klassene Junior, Youth og 40+ var det også mange gode prestasjoner. Mats Nilsen (14, Riska Trialklubb) kjempet om seieren i Youth, men måtte ta til takke med 4. plass i et ekstremt tett oppgjør. I Juniorklassen ble Petter Bjerlin (18, OMS Trialklubb) nummer 5.  Andre norske resultater følger i faktarubrikken.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser