God norsk innsats i Spania

Ole Bjørn Plassen kjørte inn til en sterk sjetteplass i det andre racet i Superstock 1000, og kun tekniske problemer på hans Ducati Panigale R hindret han i å ta en pallplass det første racet under finalehelgen på Jerez, forteller teamet i pressemeldingen BIKE har mottatt.

Plassens teammakker Jesper Jeppesen fikk dessverre ikke kjørt mer etter en tommelskade han pådro seg i en krasj under fredagstreningen. Ole Bjørn krasjet forøvrig også i akkurat samme sving, og gikk glipp av viktig banetid på tørre forhold.

Under lørdagens løp kom Ole Bjørn veldig bra i gang, og kjørte seg raskt opp på andreplassen. Han kjørte stabilt gode rundetider og knappet inn på lederen, men på den sjuende runden fikk han dessverre en motorfeil på langsletta som gjorde at bakhjulet låste seg. Bare et under gjorde at Ole Bjørn fikk kontroll på sykkelen og ikke krasjet stygt, men skuffelsen var selvfølgelig stor siden pallplassen røk.

Motorfeilen var alvorlig, og Ole Bjørn vurderte å kaste inn håndkleet. Men teamet jobbet intenst gjennom hele natten, og på morgenkvisten startet sykkelen igjen.

Ole Bjørn kjørte et svært solid løp på søndag og lå lenge på andreplassen også her. Han endte til slutt på en sterk sjetteplass.

Spania-satsingen har vist at det stadig kun er små marginer som hindrer teamet i å ende på pallen. Begge førerne har gjort store fremskritt i 2018, og i 2019 håper de å kunne kjøre nye Ducati Panigale V4R.

Når det gjelder Thomas Sigvartsen, kom han endelig på pallen i Superstock 600-klassen med sin Kawasaki ZX6R. Det ble en fantastisk andreplass under lørdagens race. På søndag ble det en åttendeplass, og totalt en solid avslutning på sesongen. Til overmål hadde Thomas pole position i begge racene.

Motoren røk under trening på torsdag, det måtte settes inn en eldre, utslitt motor med 6-7 hester mindre enn konkurrentene, og dette gjør prestasjonen enda bedre.

Seks års systematisk arbeid begynner nå virkelig å gi resultater, og teamet ser frem til 2019. Du leser mer om Thomas og finner bilder fra helgen på Facebook.

Jerez-helgen var preget av meget vekslende vær, alt fra styrtregn til strålende sol.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser