God kjøring av Stinius

Stinius lærte seg den finske banen utrolig fort og lørdag kvalet han inn som nummer 7, tett bak fjerdeplassen. I selve racet fikk han en litt dårlig start på grunn av en uvant startprosedyre, men hentet seg fort inn igjen. Han endte på en flott femteplass i det tøffe feltet.

Plassene foran ham gikk til henholdsvis Valter Patrinen (SF), Mika Vainikka (SF), danske Emil Meyer Petersen og Joakim Gulliksen. Sistnevnte slet med neseblod på tampen av racet, så også hans prestasjon er god.

For høy lyd
Senere på dagen ble det kjent at Emil Meyer Petersen måtte gi fra seg bronsen på grunn av for høy lyd på løpssykkelen. Han mistet bakre del av eksosanlegget under racet. Dermed rykket Stinius opp på fjerdeplassen.

Søndagens løp betegner pappa Terje Ødegård som ungguttens definitivt beste. Det var en tetgruppe på fem førere under racet, og Stinius var med og fightet hele tiden. Det ble en ny femteplass i mål. Nok en gang gikk seieren til Valter Patrinen, foran Meyer Petersen, Eemille Lahti og Mika Vainikka. Joakim Gulliksen leverte enda et bra løp og ble nummer seks. Men finske Lahti kan bli disket på grunn av én kilo for lav vekt på løpssykkel og fører. I skrivende stund er ikke dette avgjort.

I skrivende stund er også situasjonen sammenlagt i årets S.O. at Joakim Gulliksen leder foran Emil Meyer Petersen, og med Stinius på en flott tredjeplass.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser