God innsats i første EM-runde i trial

– Jeg er mer fornøyd med andrerunden enn den første, uttaler Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb på Tau. Hun sikret seg sjetteplassen og ble nest beste norske utøver etter Mette Fidje fra Kristiansand, som havnet på bronseplass.

– Det var en del utfordrende seksjoner, og jeg valgte litt feil linjer på noen av dem. I tillegg så er det mye rullestein som flytter på seg under løpene, så seksjonene er forskjellig fra gang til gang. Det er ikke det samme underlaget som hjemme på Tau, for å si det sånn, fortsetter hun. Likevel uttaler Barkved at hun stort sett er fornøyd med sesongens første EM-runde.

– Andrerunden gikk ganske mye bedre, jeg var mindre nervøs og kjørte mye mer bestemt. Resultatet fra denne runden er bedre enn det sammenlagte fra i fjor, så fortsetter det sånn utover i sesongen, er jeg fornøyd.  

Huldeborg har kjørt trial fra hun var fem år gammel, og merker fremgang for hvert år. På hjemmebane kjører hun for Team Norway og Team Motorsyklisten, men neste sesong blir det også nye internasjonale utfordringer for femtenåringen.

– Du må være 16 år gammel for å kjøre søndagen også, og jeg er enda ikke gammel nok. Så jeg ser frem til neste år!

Ingveig Håkonsen fra Skiptvedt endte rett bak Huldeborg på sjuendeplassen. Med Erika Melchior fra Valldal på en ellevteplass var norske trialjenter godt representert denne gangen.

Hanne Gilje Haga fra Riska Motorsykkelklubb på Hommersåk havnet på 15. plass. 19-åringen er ikke helt fornøyd med resultatet.

– Det var ganske utfordrende med alle rullesteinene, så det ble en del prikker på det. Det var gjennomgående vanskelig teknisk kjøring på et uvant underlag, det er ikke akkurat det samme som banen på Hommersåk.

Hanne Gilje Haga kjører EM for tredje gang denne sesongen, og neste EM-runde er i Polen i juni.

– Jeg håper jeg klarer å gjøre det litt bedre da, vi har kjørt i Polen før. Så da er det bare å håpe på at resultatene ikke uteblir, avslutter Hanne.
 
 Foto: Anette G. Haga

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser