Gipset Villa nummer 5 i X-Games

X-Games for FMX arrangeres bare en gang i året, og blir fortsatt ansett for å være den viktigste enkeltkonkurransen i FMX. Helt siden FMX ble en del av X-Games på slutten av 90-tallet, har det vært en arena for nye, grensesprengende triks og bedre prestasjoner.

Og selv om Red Bull X-Fighters har tatt FMX til nye høyder på nye arenaer gjennom å være den mest prestisjefylte serien i FMX, henger en gullmedalje i X-Games høyt for hardtarbeidende utøvere. Derfor var også Villa supertent på å gjøre en topp figur. Det gikk ikke helt som planlagt.
– I år gikk det ikke slik jeg hadde drømt om nei. Dagene etter X-Fighter i Madrid ble foten min gipset og med kun to uker til X visste jeg at dette ville slå negativt ut for mine prestasjoner i X-Games 17.

Tror ikke på flaks

– Med god behandling, fysikalsk terapi og to ukers hvile, bestemte jeg meg likevel for å ikke gi opp X-Games og heller gi alt i konkurransen. Min prestasjon fredag var dessverre ikke god nok til å klare medalje i år. Jeg tror ikke på flaks, men at jeg ble satt i samme kvalifiseringspulje som gullvinner Nate Adams og sølvmedaljevinner Adam Jones var uheldig når foten gjorde det ekstra utfordrende. Uansett hadde jeg en fin opplevelse ved å delta og å være en del av X, mye takket være gode folk rundt meg og forståelsesfulle sponsorer.

– Medaljen henger fortsatt høyt og jeg gleder meg allerede til X-Games 18 der jeg planlegger å reise kjærringa. Jeg har ingen planer om å gi opp. Motgang motiverer meg.

Se også verdens første forlengs salto gjort i konkurranse i videovinduet under.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser