GGN tas opp i helt ny verdensserie

En helt ny verdensserie innen enduro er nå sjøsatt, og svenske Gotland Grand National vil bli en av delkonkurransene. Denne store nyheten ble offentliggjort på onsdag av Nordic Sport & Event.

– Dette er kjempespennende, men vi har faktisk ikke kunnet takke ja før nå, siden vi ikke har eid rettighetene til varemerket Gotland Grand National, uttaler Conny Bohlin, daglig leder hos Nordic Sport & Event.

Serien kalles WESS, World Enduro Sport Series, og er blant annet en del av at Husqvarna og KTM søker seg til en annen type enduro-sport, der mosjonister og elite skal blandes. Se en Instagram-video her.
 
Dette betyr at
vi blant annet vil få se verdensstjernene Taddy Blazusiak, Josep Garcia, Jonny Walker, Cody Webb og Nathan Watson i søla på Tofta Skjutfält i 2018. Det er KTMs lagoppstilling, men Husqvarna er ikke dårligere, og slår til med både Colton Haaker, Graham Jarvis, Alfredo Gomez og Billy Bolt.
 
De åtte delkonkurransene som hittil er klare for WESS Extreme XL i Portugal, ErzbergRodeo Red Bull Hare Scramble i Østerrike, Le Trefle Lozerien AMV i Frankrike, Red Bull Romaniacs i Romania, Red Bull 111 Megawatt i Polen, Gotland Grand National i Sverige, og Red Bull Knock Out i Nederland.
 
– Vi trenger ikke gjøre noen endringer i konkurranseopplegget for å være en del av WESS, siden hver konkurranse tillates å ha sine egne nasjonale regler. Vi kommer imidlertid ikke til å ha mosjonister og proffer samtidig, som vi gjorde i år, avslutter Conny Bohlin.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser