GGN sprer seg til Finland

Jeg leser i lokalavisen på Gotland at GGN skal kjøres i Finland. Conny Bohlin hos Nordic Sport & Event – som blir arrangør – forteller at dette har de jobbet for lenge. Det blir et tilsvarende arrangement i Vierumäki, og Nordic Sport & Event skal eie halvparten av firmaet som arrangerer konkurransen – som jeg antar vil bli markedsført som VGN – Vierumäki Grand National, eller?

Løpet i Vierumäki kjøres første gang 28.-29. mai neste år, og målet er å nå opp til tusen deltakere det første året. Ifølge Conny Bohlin er en finlandsk variant av GGN første delen i en satsing mot en nordisk enduroklassiker, og påmeldingen skal starte om en ukes tid.

– I 2018 håper vi også å kunne arrangere i Norge, forteller han i et intervju. Høres kult ut! 

Så nå er det altså på tide å lære seg litt finsk, for dette kan bli morsomt. Jeg drar gjerne dit og kjører, for jeg har flere ganger mast på min gamle kollega Sami Salonen, som i dag er redaktør hos Offroad Pro, om de ikke har noen spennende, ultralange enduroløp en kan kjøre i tillegg til klassiske Päijänne, som er en beinhard vinterkonkurranse som pågår over flere dager.

VGN kan imidlertid knapt betegnes som ultralangt, for det er et endagsløp med samme opplegg som GGN. Men stedet ligger bare 13 mil fra fergeterminalen i Helsinki, så det blir en overkommelig og morsom racing-utflukt.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser