«Gekko» skal komme i verdenstoppen

Sondre Haga er nå midt i oppkjøringen til en sesong med mange forventninger. Han begynte å konkurrere i trial allerede som 10-åring, og satser nå alt for å markere seg i verdenseliten. Det hårete målet er å bli verdensmester innen 2020.

For tiden trener han i Spania, der han i helgen var med i årets første løp. Dette er først og fremst en konkurranse som kartlegger formen hans, og hva han må jobbe med videre. Han endte opp på en andreplass i dette løpet.

– Dette var et løp med høyt nivå der jeg hadde både opp- og nedturer. Heldigvis avsluttet jeg sterkt. Jeg kommer til å ta mye av denne lærdommen videre, sier Sondre i teamets pressemelding.

Mer mengdetrening
Med flere opphold i Spania i løpet av vinteren har Sondre Haga fått mer mengdetrening enn noen gang før, og det har gitt resultater.

– Jeg synes at formen bare blir bedre og bedre. Jeg har fått trent mer målrettet enn før, fortsetter Haga.

Etter Spania-oppholdet på cirka to uker er det flere konkurranser som står for tur. Først konkurrerer han innendørs i Sverige, før EM og VM står for tur. Det ser lyst ut foran sesongåpningen neste måned for 18-åringen. Målet for sesongen er femteplassen i VM og å ta med seg norgesmestertittelen. Det er et mål Haga mener er innenfor rekkevidde.

– I fjor var jeg nokså fornøyd med andreplassen i NM, men i år vil jeg gjøre det enda bedre, forteller han.

Ny sykkel
Midt i vinteroppkjøringen har også trialtalentet oppgradert utstyret sitt. Han er fornøyd med å ha ny sykkel til årets sesong.

– Det er den samme sykkelen som jeg har kjørt før, bare at det er en ny modell, så jeg er spent på å kjøre den videre, avslutter Sondre Haga.

Haga har hovedsakelig brukt sykkelen til trening i Spania og Norge, men har også fått en pallplassering med den. Om den samme trenden fortsetter, gjenstår nå å se.

Bildene er levert av teamet.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser