”Gekko” på 12. plass i Andorra

I helgen sto VM i Andorra for tur hos Sondre ”Gekko” Haga, og unggutten kjørte sitt beste løp så langt i VM denne sesongen.

– Det er det beste jeg har gjort så langt i år, men jeg er ikke veldig fornøyd, egentlig, sånn midt på treet god kjøring, sier ”Gekko”, som forteller at han har kjørt bedre i andre mesterskap, eksempelvis i Norgescupen.

– Det var litt annerledes løyper og litt strenge dommere på non-stop, så jeg ble litt stresset, og da blir det litt småfeil. Det var halvvanskelig nivå på løypene, de var mulige å kjøre, men det var fort gjort å drite seg ut og få fem prikker. Så var det litt mye stein og ganske tørt, fortsetter ”Gekko” i dagens pressemelding.

På andre- og tredjeplass kom teamkameratene hans; italienske Luca Petrella og spanske Marc Riba Lazaro. Førsteplassen tok franskmannen Gael Chatagno.

Foretrekker VM
De 35 gradene og den stekende solen i Andorra sto i stor kontrast til vestlandsværet i Norge, og dette kan fort bli en utfordring. – Det var utrolig varmt. Vi har jo på oss hjelm og beskyttelse og masse tykke klær. Det var jo litt annerledes, men det gikk egentlig greit, selv om det ble veldig varmt.

Likevel foretrekker ”Gekko” utenlandske VM-turer fremfor norske mesterskap. – VM har jo mye høyere status, og å kunne reise rundt er det som er kjekt. Det er kanskje litt kjekt å være hjemme og kunne treffe kjente og at alle snakker samme språk, men VM er gøy.

Trener på non-stop
Fremover mot kommende mesterskap har ”Gekko” en klar plan over hva han må legge vekt på under treningen i Spania. – Jeg må fokusere på å komme litt mer inn i non-stop og ikke stresse så mye, jeg stresset unormalt mye denne helgen. Det blir en del ekstra prikker av det, avslutter han.

Til helgen kjører ”Gekko” ny VM-runde, i Lourdes i Frankrike. Helgen etter skal unggutten kjøre et lokalt løp i Oslo, deretter går reisen videre til England.

Bildet er levert av teamet.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser