Fra Livewire til Rewire

Harley-Davidson har akkurat offentliggjort en 5-årsplan de kaller «Rewire» som skal modifisere den nåværende «More Roads» strategien. Detaljene vil bli kunngjort i løpet av de nærmeste månedene, men hovedhensikten med Rewire synes å være å refokusere på selskapets tradisjonelle sterke sider og prioritere de sterkeste markedene. Det høres faktisk ut som om framtiden til Harley vil være satsing på cruisere og tunge touringmaskiner….i USA.

HD sier at de fortsatt vil satse på adventuretouring, streetfighter og elektrisk – noe annet ville være utenkelig med tanke på pengene som er investert i de prosjektene. Derfor ser det ut til at Pan American og Bronx vil debutere i år, mens Livewire fortsetter som en del av modellutvalget. Det som er mer usikkert er hva som vil skje med planene om elektriske tråsykler, flere elektriske mc-modeller og de væskekjølte Revolution Max modellene. Det kan se ut som om alt det blir lagt på is, for HD har en svær jobb med å få Euro 5 godkjenning på eksisterende modeller (som i følge dem selv skal bli hovedsatsingen…) foran seg. Rewire innebærer også justeringer i selskapsstrukturen for å gjøre den smidigere og enklere å tilpasse eksisterende markedssituasjon etter at Covid-19 krisen er over.
Som en del av dette vil presselanseringen av nye modeller – noe som tradisjonelt har skjedd på høsten – bli flyttet for å passe med begynnelsen av MC-sesongen.
Neste episode kommer i andre kvartal. Følg med…

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser