Fra kjempekrasj til 2. plass

Nordvald Haaland, Norges håp i den eneste profesjonelle racingserien i Skandinavia hadde en kjempekrasj i lørdagens kvalifiseringsomgang. Dette var en krasj mange av de tilstedeværende trodde betydde sluttkjørt STCC-helg for Haaland.

I over 200 km, rundt en blind sving mistet han styringen på sykkelen, med den følge at både han og hans Yamaha R1 gikk kast i kule ut av banen og flere hundre meter utover sikkerhetssonen. I en kommentar rett etter krasjen kunne Tanja Stauning, Haaland mekaniker, fortelle at alt var vel med fører, men sykkelen var totalvrak. De eneste delene som kunne benyttes var selve motoren og deler av rammen.

Heltmodig innsats og fantastisk hjelp
Også Haaland mistenkte at det var sluttkjørt, men med en fantastisk innsats av mekanikeren, og ikke minst grunnet konkurrenter i det gavmidle hjørnet, klarte teamet å bygge opp sykkelen i løpet av lørdagskvelden og natten. Det betydde at han kunne starte på søndagens trening og løp med en mer eller mindre «ny» sykkel.

Og mot alle odds var Haaland raskeste fører på banen under warmup-en. Dessverre medførte krasjen at nordmannen måtte starte fra 8. posisjon, hvilket innebar en lang vei frem til en eventuell ledelse.

Startet som et lyn
Fra 8. posisjon kjørte Haaland seg rett opp til 3. plass inn i første sving, etter en innbremsing verdig en mester. Etter noen få runder kom han seg opp i tet, men bakfra kom en av svenskenes beste førere Andreas Mortensson i et hesblesende tempo.

Sistnevnte passerte etterhvert også det norske håpet og kunne kjøre inn til seier kun sekunder før Haaland som klarte å sikre andreplassen med minst mulig margin.
– Dette er helt fantatisk, uttalte Haaland rett etter målgang, som nå har klatret opp til 2. plass i sammendraget. Kun 1 poeng bak lederen.

Etter en noe trøblete sesong, med 3 krasjer fra ledelse i Norgesmesterskapet er det helt utrolig at Haaland klarer å mobilisere seg til å å hevde seg i toppen av den enda mer merriterende serien STCC/Prosuperbike.
– Nå blir alt fokus på å vinne STCC/Prosuperbike, avslutter Haaland.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser