Fortsatt økt salg i Europa

Det er den italienske motorsykkelorganisasjonen ANCMA som har presentert statistikken fra oktober og det foregående året. Fra januar til oktober i år er det totalt solgt 170 359 motorsykler og mopeder i Europa. Det er bare en økning på 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor – men da skal en ha i bakhodet at dette også var et veldig positivt år.

Bare i løpet av oktober ble det solgt 11000 motorsykler, en vekst på nesten 7 prosent sammenlignet med i fjor. Innenfor segmentet motorsykler over 1000 kubikk, et av de viktigste og det med størst økning, ble det solgt 17487 stykker – en vekst på 6,6 prosent. De andre segmentene har bare hatt mindre økninger eller nedgang (600-750 kubikk har gått ned med 5,2 prosent).

– Den positive utviklingen gir gode utsikter for 2015, men vi håper at denne stabiliteten ikke blir en sovepute, uttaler Corrado Capelli, daglig leder hos ANCMA.

Enduro og Naked (streetfightere og tilsvarende) har hatt en kraftig økning, og kompenserer for nedgangen blant sportsykler og motarder. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser