Fortsatt kamp om MotoGP-rettigheter

Både Viasat, Canal + og vrakede Eurosport nevnes blant aktuelle kjøpere av rettighetene for de kommende sesongene. Sportssjef i Viasat, Stian Kleppo, bekrefter at de i hvert fall har mottatt en forespørsel om kjøp.
– Jeg vil ikke kommentere om vi er interesserte eller ikke, men jeg vet at det pågår forhandlinger nå. Som vanlig handler det om penger og hvorvidt vi mener det er en interessant løsning å tilby våre seere.

Umulig å spå fremtiden
Motorsegmentet er i hvert fall ikke ukjent for Viasat, som har sendt Formel 1 de siste tre årene.
– MotoGP er kanskje det mest interessante tilbudet på to hjul, men om vi hopper på det er for tidlig å si.

– Ville dere i så fall sendt full pakke, med treninger, kval og løp?
– Det er for tiden umulig for meg å si, svarer Kleppo.

– Men er det slik at dere vurderer MotoGP som mer interessant nå siden vi har en nordmann i vannskorpa?
– Nei, det er ingen garanti at det genererer interesse. Det er ikke nødvendigvis slik at nordmenn vil se fransk fotball fordi vi har tre norske spillere der borte.

Comeback for Eurosport?
Mens Kleppo holder kortene tett til brystet er det også andre aktører som kan være aktuelle. Canal + er kjent for å satse tungt på sport, men også Eurosport kan være aktuelle. Det til tross for at det var nettopp de som nylig mistet rettighetene. For etter det Bike kjenner til tilbys nemlig rettighetene såkal Pan Skandinavisk, altså som én pakke til hele Skandinavia. Det betyr at kanaler som allerede er dekket opp med søsterkanaler i de andre landene har et konkurransefortrinn. Både Viasat, Canal + og Eurosport har nettopp dette.

Jan Kåre Austreim skriver i en e-post til Bike at kanalen ønsket å fornye avtalen, men at de nå motvillig aksepterer at Dorna ser ut til å gå en annen retning.
– Så vidt vi vet så foreligger det per i dag ingen TV-avtale som innebærer at norske seere får oppleve MotoGP på skjermen sesongen 2009. Selv om Dorna takket nei til Eurosports tilbud om å fornye den pan-europeiske TV-avtalen, så hadde vi i Eurosport Norge i det lengste håpet på at det skulle kunne være mulig å få til en avtale på nordisk nivå. Det er imidlertid viktig å understreke at det per i dag ikke er noe som tyder på at det blir en realitet.

Fortsetter med racing
Imidlertid er det helt sikkert at Eurosport ikke blir en racingfri kanal neste år. Både World Surberbike og Supersport får bedre prioritet og kommer også til å sendes oftere live. I tillegg har også Eursport andre rettigheter de kan vie mer oppmerksomhet, for både det britiske roadracing-mesterskapet og Motocross VM sendes i dag på Eurosport 2.

Hvorvidt Dorna må «krype til korset» og returnere til Eurosport i Skandinavia kommer nå helt an på om de klarer å lande forhandlingene med eventuelle andre interessenter.

Ingen hos Canal + har i dag vært tilgjengelig for kommentar.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser