Fortsatt ikke alt på plass for Haga

– Jeg hadde ikke så mange feil, og kjørte generelt bedre nå enn under EM i Italia forrige helg, men nivået er så gjennomgående høyt at det ikke skal så mye til før man havner ganske mange plasser bak toppen, uttaler en skuffet Sondre “Gekko” Haga i teamets pressemelding.

Etter VM-runden i Barcelona endte sekstenåringen fra Riska på en 21. plass og en 23. plass lørdag og søndag. I Barcelona var underlaget mye lettere enn de løse rullesteinene i Italia, men det varierte terrenget var fortsatt ganske uvant.

– Forrige helg var det problemer med kantene. Nå var det en del stopping, og noen feil linjevalg. Det var et tilfelle der vi mente at jeg hadde kjørt en seksjon på null prikker, mens dommerne mente jeg hadde stoppet for lenge. Det ble litt diskusjon, men vi kan ikke krangle for mye heller, da går det galt, ler unggutten.

Store avstander
Far og trener Martin Haga har slitt med å holde følge med sønnen mellom seksjonene. Det er langt mellom dem, og i løpet av helgen har de tilbakelagt over ni mil på hver sin trialsykkel.

– For unggutten er dette selvfølgelig ikke noe problem, han er jo på trialsykkelen hele tiden, men når man beveger seg litt opp i førtiårene, blir det vanskeligere å kjøre de lengre strekkene, forteller Martin Haga.

– Både jeg og Sondre veltet i løpet av helgen. Han fikk høyre hånd i en gjerdestolpe i en seksjon, og jeg gikk på trynet da jeg fikk forhjulet ut av sporet på en sti på vei mellom to seksjoner. Det er blitt en del blåmerker og gnagsår, men litt må man jo tåle når man holder på med denne sporten, smiler Haga.

Mister ikke motivasjonen
Sekstenåringen fra Riska er uansett klar på at han ikke blir mindre motivert selv om det ikke alltid går som man skulle håpet.

– Det er helt syke nivåer i de øverste plasseringene. I går var det en som kjørte uten prikker, og i dag hadde vinneren en prikk sammenlagt, uttaler han.

– Jeg blir egentlig enda mer motivert nå, og mer ivrig etter å vise meg og vise hva jeg faktisk kan. Jeg er jo en av de yngste førerne som kjører VM, så jeg har en del år på meg enda.

Neste løp for Sondre Haga er Rogalandsløpet på Riska den 23. og 24. april. 

Foto: Martin Haga

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser