Forslag: Tilleggskurs kan gi rett til å kjøre lett mc med bil-lappen

Dette kan bli en av kø-dreperne hvis Stortinget sier ja til forslaget om å kjøre lett mc med bil-lappen

Et representantforslag om rett til å kjøre lett motorsykkel (A1) dersom man har førerkort for bil skal nå behandles i Stortinget etter at Morten Stordalen har fremsatt forslaget på vegne av flere representanter. Alle som har førerkort for bil bør også få rett til å kjøre lett motorsykkel (A1), hvis de gjennomfører et kurs med både teori og praktisk trening i regi av trafikkskole. Førerkort for lett motorsykkel har en aldersgrense på 16 år.

Lett motorsykkel er et praktisk transportmiddel som er lite plasskrevende og som er i vekst som kjøretøykategori. For å ta førerkort klasse B for bil må man være 18 år og ha mye praktisk trening på å bruke kjøretøy i trafikk.

– Dette skal bli en rett for alle med B-førerkort hvis forslaget blir vedtatt. I praksis vil det være en mulighet for dem som har en spesiell interesse for kjøring av lett motorsykkel som et godt alternativ til bil, sier Morten Stordalen, stortingsrepresentant for Vestfold og Telemark og inntil nylig medlem av Transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser